Video/ Praktika e videos në shkollën verore Multimedia dhe Aktivizmi 2017

21552596_10208294450879403_1018285592_n13 të rinjtë pjesëmarrës të Shkollës Verore Multimedia dhe Aktivizmi 2017 realizuan një video në kuadër të praktikës së trajnimit “Të mësohemi me videon”. Gjatë trajnimit të rinjtë u njohën me teknikat dhe mjetet e ralizmit të videos dhe video-dokumentarit për qëllime aktivizmi nga regjisori Elton Baxhaku.   [gallery type="square"... Lexoni më shumë

Lushnje, policia hedh dhe sekuestron mallrat e tregtarëve ambulant

UntitledPolicia Bashkiake e Lushnjes hedh dhe sekuestron mallrat e tregtarëve ambulantë. Në këtë video të publikuar nga Nisma Thurje, duket një grua e moshuar e cila përpiqet të mbledhë një arkë me domate që i janë shpërndarë në tokë pas aksionit të policëve bashkiakë të Lushnjes. [video width="224" height="400" mp4="http://historia-ime.com/wp-content/uploads/2017/08/21138096_1517089861647703_1111718680745476096_n.mp4"][/video]... Lexoni më shumë

Dokumentari i ARTE, prapa kuintave të paradës LGBTI të zhvilluar mes tensionit politik

002222Rrjeti televiziv Franko – Gjerman ARTE ka realizuar një dokumentar rreth lëvizjes LGBT në Shqipëri. Dokumentari është realizuar gjatë periudhës kur dy organizatat kryesore në mbrojtje të të drejtave të komunitetit LGBTI në Shqipëri, organizuan aktivitetet në kuadër të javës kundër homofobisë. Aktivistet LGBT u gjendën në mes të tensionit... Lexoni më shumë

Dokumentar/ “24 orë” nga jeta e babait të detyruar të mbledhë mbetje për të shkolluar djalin

24 orePamundësia për të pasur një punë formale për shkak të diskriminimit dhe jetesës 25 vjeçare në informalitet, i detyron anëtarët e komunitetit Rom të mbledhin mbetje nëpër kazanë. Brejdon Xhavara, aktivist për të drejtat e komunitetit Rom dhe Egjiptian, ka realizuar dokumentarin “24 Orë”, në kuadër të projektit “Rrathë” të... Lexoni më shumë

Letër trupit tim…

lettertomybodyPas vitesh të tëra urrejtje për veten, kjo grua trangjinore i dedikon një letër dashurie trupit të saj. Sabel Samone-Loreca, një e infektuar me virusin HIV dhe njëkohësisht një grua me ngjyrë transgjinore, i dedikon një letër trupit të saj.  Më poshtë gjendet në formën e skriptit letra e transgjinores Sabel-Samone Loreca,... Lexoni më shumë