Fushata e elektrifikimit në komunizëm dhe ajo e “kanabizimit” sot, bashkë në një vepër arti

IMG_1701Një “street artist” me pseudonimin “Diversanti” ka realizuar në Tiranë veprën “Weed Nation”(Kanabizimi). Kjo murale sjell paralele mes fushatës së elektrifikimit gjatë regjimit komunist dhe asaj që autori e quan fushata e kanabizimit të Shqipërisë në vitin 2018. Weed Nation - Kanabizimi/ Video: Historia Ime https://www.youtube.com/watch?v=RgF73AQi9oI Përshkrimi i plotë i... Lexoni më shumë

Studentët në protestë për tarifat:”Universiteti s’është biznes, dija s’është mall”

FIQindra studentë nga fakultete të ndryshme të Tiranës u mblodhën sot në sheshin Nënë Tereza për të protestuar kundër tarifave të larta studimit. Pjesëmarrësit në protestën e organizuar nga lëvizja studentore “Për Universitetin”, marshuan në Bulevard drejt Kryeministrisë mes thirrjeve për ulje të tarifave dhe arsim publik falas. Me pankarta... Lexoni më shumë

Për Universitetin: “Dhunë ndaj aktivistëve në koncertin për ditën e rinisë”

zzzzzzzzzzNjë grup aktivistësh të lëvizjes “Për Universitetin” janë dhunuar mbrëmjen e së premtes në festën e organizuar nga Ministria e Arsimit me rastin e ditës së rinisë. Shkak u bë një banderolë ku shkruhej “Cirk pa bukë”, që aktivistët e hapën në këtë aktivitet. Sipas reagimit të lëvizjes Për Universitetin,... Lexoni më shumë