Marrëveshja e liderëve të BE: Presionet e populiste arrijnë të mbyllin një derë për refugjatët

negoPas një takimi maratonë në Bruksel, liderët Evropian pohojnë arritjen e një marrëveshje mbi më menaxhimin e krizës së refugjatëve. Megjithëse numri i emigrantëve raportohet të ketë rënë me 90% që nga viti 2015, pasojat e krizës kanë nxitur një krizë politike duke krijuar kampe të kundërta midis shteteve të... Lexoni më shumë

Masat kundër emigrantëve në SHBA, fëmijët mbahen në kafaze të ndarë nga prindërit

1403120782000-phxdc5-6fse5sangjbm29vhjh3-originalRreth 2000 fëmijë emigrantësh në SHBA mbahen në kampe në formën e kafazeve për javë të tëra apo për muaj. Ata janë fëmijët e familjeve të emigrantëve që ndalohen nga patrullat amerikane, prindërit e të cilëve ndiqen penalisht për shkelje të paligjshme të kufirit. “Nëse kaloni kufirin në mënyrë të paligjshme, do... Lexoni më shumë

Të drejtat e njeriut nuk janë luks

Immigration Fact CheckZeid Ra'ad Al Hussein është komisioneri i lartë i O.K.B. për të drejtat e njeriut. Katër vjet si komisioneri i lartë i O.K.B. për të drejtat e njeriut më kanë sjellë shumë takime të shkëlqyera dhe përpjekje të dëshpëruara, shumë informacione të dhimbshme dhe tronditëse, dhe disa mësime të thella... Lexoni më shumë

Tetovë, tentuan të organizojnë “Queer Iftar”, dhunë dhe kërcënime ndaj aktivistëve LGBTI

35173728_10214554425407902_590229558460940288_nKy  muaj, për besimtarët muslimanë është një  muaj i shenjtë. Muaji i Ramazanit është  muaji ku besimtarët muslimanë agjërojnë dhe mundohen të bëjnë vepra të mira, p.sh. të ndihmojnë të varfërit. Të  njëjtën gjë janë munduar të bëjnë edhe besimtarët muslimanë të komunitetit LGBTI në Tetovë të Maqedonisë duke shtruar një... Lexoni më shumë

Shpërthimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë dëmtojnë rrjetin elektrik dhe shtëpitë e banorëve

protesta_tropojeBanorët e Valbonës në Tropojë bllokuan sot rrugët në shenjë proteste ndaj shpërthimet të minave për ndërtimin e HEC-eve. Shpërthimet kanë tronditur zonën duke shkaktuar dëme në shtëpitë e fshatit dhe rrjetin elektrik. “Ishte një shpërthim i fuqishëm, isha në shtëpi në katin e parë dhe mu duk sikur shtëpia... Lexoni më shumë