Sulm me gaz lotsjellës në një festë LGBT në Kroaci, aktivistët kërkojnë mbështetje nga qeveria

1c4b40e5548fdd01d0dbcbec57cf0052e4b810ecDisa ditë më parë, aktivistë për të drejtat e komunitetit LGBT në Zagreb, mbajtën një demonstratë masive për të ndëshkuar sulmin me gaz lotsjellës kundër komunitetit LGBT. Sulmi ndodhi në klubin “Super Duper” teksa po mbahej një party nga ky komunitet. Një aktiviste e organizatës Zagreb Pride, Hana Grgic, e... Lexoni më shumë

Gjyqi i “vezëve” ndaj Ramës; Avokati i studentëve: Gjykata asnjë arsye për mosthirrjen e Kryeministrit si dëshmitar

Vezet-1Kryeministri Edi Rama nuk do të dëshmojë në gjyqin kundër tetë studentëve, aktivistë të Lëvizjes "Për Universitetin", që e qëlluan me vezë më 2 nëntor të vitit 2015. Gjatë seancës së fundit  gjykata tërhoqi mbrapsht vendimin e saj për ta thirrur si dëshmitar. Lëvizja “Për Universitetin” e quajti këtë vendim... Lexoni më shumë

Gjykata tërheq mbrapsht thirrjen e Kryeministrit si dëshmitar në gjyqin ndaj studentëve

vez-1024x683Tetë aktivistët që qëlluan me vezë Kryeministrin Rama më dy nëntor 2015 në fakultetin e Shkencave Sociale u thirrën dje në seancën gjyqësore të radhës. Aktivistët e lëvizjes “Për Universitetin” përballen me dy akuza “goditje për shkak të detyrës” dhe “kundërshtim i forcave të rendit”. Në këtë seancë gjykata revokoi me... Lexoni më shumë

Bashkia Elbasan parashikon të ndihmojë vetëm 18 nga 2500 familjet e pastreha në vitin 2017

16602467_1834995546767749_3452922001962023111_o“Lëvizja Rinore Egjiptiane dhe Rome” ka paraqitur në këtë infografikë situatën e programit të bonusit të strehimit në Bashkinë Elbasan. Sipas të dhënave të publikuara janë në këtë Bashki ka rreth 2600 familje të pastreha. Në buxhetin e bashkisë për vitin 2017 janë parashikuar 64,000 € për programin e strehimit... Lexoni më shumë

Vlorë/ Mësuesi ish-dënuar për vrasje luan me letra me nxënësit në klasë

xcvbEmisioni investigativ Fiks Fare ka publikuar dje pamje të  Eljus Thartorit, mësues i edukimit fizik në shkollën 9-vjeçare “Teli Ndini” në Vlorë, duke luajtur me letra me nxënësit në klasë. Gjuha që nxënësit përdorin për të etiketuar drejtoreshën gjatë bashkëbisedimit me mësuesin është fyese dhe denigruese. Ndërkohë mësuesi, totalisht në... Lexoni më shumë