“Djepi i engjëjve”, strehëza që ka mirëpritur 700 foshnja të braktisura

Foto Ilustruese“Djepi i engjëjve” është shtëpiza pranë maternitetit Mbretëresha Geraldinë, që strehon foshnjat e braktisura nga nëna pas lindjes. E themeluar që prej vitit 1995, është bërë strehë për 700 foshnja të braktisura. Gazeta Shëndet+ shkruan se vetëm gjatë vitit 2016 në këtë qendër janë braktisur 21 foshnja, ndërkohë që nga... Lexoni më shumë

Fizikania suedeze krijon aplikacionin e parë të njohur nga mjekësia për parandalimin e shtatzënisë së padëshiruar

Ne foto: Elina BerglundPër më shumë se një vit Elina Berglund ka  luftuar autoritetet dhe titujt e gazetave dashakeqës ndaj saj. Por aplikacioni i krijuar prej saj do të jetë i pari në botë që aprovohet si një kontraceptiv i vërtetë. “Është vërtet e mrekullueshme ideja se tanimë kemi një alternativë totalisht të... Lexoni më shumë

Degradimi i urgjencës, denoncojnë mjekët: “Drejtuesit nuk kanë guxim të njoftojnë që është mbyllur”

download (1)Urgjenca kryesore e Tiranës nuk ofron më asnjë shërbim mjekësor për qytetarët.  Në një letër dërguar redaksisë së Pro Pacientit, ata tregojnë se së shpejti do t’i vihet dryni godinës që ka shërbyer për 25 vjet si urgjenca kryesore e kryeqytetit . Edhe pse ministria e Shëndetësisë gjatë vitit të... Lexoni më shumë

ISHP: Përfituesit e check up-it nuk pranojnë të kryejnë pyetësorin mbi depresionin

big_check_up_falas_lajmNë Ditën Botërore të Shëndetit, ISHP ka publikuar disa nga të dhënat e mbledhura gjatë procesit të kontrollit të përgjithshëm mjekësor. Pjesë e kësaj pakete kontrolli që njihet në gjuhën mjekësore si check-up  është edhe pyetësori për matjen e stresit dhe depresionit. Por sipas vëzhgimeve të bëra nga specialistët e... Lexoni më shumë