Qendra Shëndetësore e Kamzës; Ku shkuan 840 milionë lekët e rikonstruktimit?

KamzaNjë artikull i portalit Pro Pacientit tregon si qendra shëndetësore e Kamzës, edhe pas një investimi prej 840 milion lekësh mbetet larg standardeve më minimale. Kjo qendër shëndetësore, pavarësisht numrin të lartë të popullsisë që mbulon ka mungesa në infrastrukturë, burime njerëzore dhe materiale mjekësorë, e për pasojë banorët e... Lexoni më shumë

Urgjenca e fshatit Kuç në Vlorë; Përgjegjësi: “Këtu pacientët vetëm mund të sëmuren më keq”

UntitledPamjet më poshtë tregojnë kushtet në qendrën shëndetësore të fshatit Kuç në Vlorë, e cila është totalisht jashtë funksionit. Kjo qendër mbulon disa fshatra në këtë zonë, por banorët janë të detyruar t’i drejtohen Vlorës për të marrë shërbimin shëndetësor.Banorët e fshatrave Kuç, Bolen dhe Kallarat duhet të udhëtojnë për... Lexoni më shumë

Video shpjeguese: Projekt ligji i ri zhvlerëson jetën dhe shëndetin në dobi të kompanive të sigurimit

ligjiLigji aktual “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit”, i jep të drejtë çdo personi të cilit i është shkaktuar një dëm nga përdorimi i mjeteve të transportit të kërkojë dëmshpërblim. Por vlerat e këtij dëmshpërblimi janë shumë më të ulëta krahasuar me vendet e rajonit. Video më poshtë... Lexoni më shumë

“Djepi i engjëjve”, strehëza që ka mirëpritur 700 foshnja të braktisura

Foto Ilustruese“Djepi i engjëjve” është shtëpiza pranë maternitetit Mbretëresha Geraldinë, që strehon foshnjat e braktisura nga nëna pas lindjes. E themeluar që prej vitit 1995, është bërë strehë për 700 foshnja të braktisura. Gazeta Shëndet+ shkruan se vetëm gjatë vitit 2016 në këtë qendër janë braktisur 21 foshnja, ndërkohë që nga... Lexoni më shumë

Fizikania suedeze krijon aplikacionin e parë të njohur nga mjekësia për parandalimin e shtatzënisë së padëshiruar

Ne foto: Elina BerglundPër më shumë se një vit Elina Berglund ka  luftuar autoritetet dhe titujt e gazetave dashakeqës ndaj saj. Por aplikacioni i krijuar prej saj do të jetë i pari në botë që aprovohet si një kontraceptiv i vërtetë. “Është vërtet e mrekullueshme ideja se tanimë kemi një alternativë totalisht të... Lexoni më shumë