Familjet rome të shpërngulura në Shkozë jetojnë mes ujërave të zeza

19959310_2077394242487892_4108928419315912316_nJetesa e familjeve rome të shpërngulura nga Bregu i Lumit në ish-magazinat në Shkozë vazhdon të ketë probleme. Këto foto të publikuara nga "Aktivizmi Rom dhe Egjiptian" tregojnë se ambienti është pushtuar nga ujërat e zeza që në këto kushte atmosferike janë burim i rrezikshëm infeksionesh. [gallery type="thumbnails" size="medium" ids="56353,56352,56351"]... Lexoni më shumë

Rrëfimi i Iliranit: “Si u gjobita dhe më sekuestruan karrocën sepse po mblidhja mbetje në kazanë”

iliriPersonat që detyrohen të mbledhin mbetjeve të riciklueshme për të siguruar jetesën duhet të përballen çdo ditë me frikën e sekuestrove dhe gjobave të policisë bashkiake. Ilirian Heshta 51 vjeçar i komunitetit Rom rrëfen për Gazetën Standard historinë e tij. Ai tregon arsyet që e kanë detyruar të mbledhë mbetje në... Lexoni më shumë

Komuniteti Rom në Shkozë informohet për çështjet shëndetësore në programet e partive

indritShoqata Together For Life organizoi një takim mes banorëve të komunitetit Rom në zonën e Shkozës dhe kandidatëve të partive politike në këtë zonë. Ky takim u mbajt në kuadër të projektit “Përmirësimi i sistemit shëndetësor përmes një vote të informuar dhe edukimi i qytetarëve për programet elektorale shëndetësore” që... Lexoni më shumë

Dokumentar/ “24 orë” nga jeta e babait të detyruar të mbledhë mbetje për të shkolluar djalin

24 orePamundësia për të pasur një punë formale për shkak të diskriminimit dhe jetesës 25 vjeçare në informalitet, i detyron anëtarët e komunitetit Rom të mbledhin mbetje nëpër kazanë. Brejdon Xhavara, aktivist për të drejtat e komunitetit Rom dhe Egjiptian, ka realizuar dokumentarin “24 Orë”, në kuadër të projektit “Rrathë” të... Lexoni më shumë

Shfaqje diskriminuese në “Big Brother”, banorët përqeshin PAK dhe komunitetin Egjiptian

cxvBanorët e spektaklit Big Brother vazhdojnë japin shfaqje diskriminuese drejt komuniteteve të margjinalizuara. Në këtë video të publikuar pak ditë më parë, tre prej tyre shfaqen duke përqeshur personat me aftësi të kufizuara, ndërkohë që të tjerë qeshin. Produksioni ka vendosur që të gjithë banorët të ndëshkohen për këtë veprim,... Lexoni më shumë

Ligji për Minoritetet njeh zyrtarisht komunitetin egjiptian si pakicë kombëtare

pakistani-minorities-lack-right-to-elect-their-representatives-3e978507848d359a7b848c83f5fc0c10Projektligji “Për Mbrojtjen e Pakicave Kombëtare”, i propozuar në mbledhjen e fundit të qeverisë njeh ligjërisht komunitetin egjiptian si minoritet. Kështu sipas ligjit, pakicat kombëtare në Republikën e Shqipërisë janë pakicat greke, maqedonase, vllahe/arumune, rome, egjiptiane, malazeze, boshnjake, serbe. Ky draft ka qenë një kërkesë e vazhdueshme drejtuar qeverisë shqiptare... Lexoni më shumë