Studimi, ERRC: Të jetuarit pa dokumenta po ndikon rrënjësisht jetën e shumë personave rom

roma belong''Të jetuarit pa dokumente është duke ndikuar rrënjësisht jetën e shumë personave rom'', tregon raporti "Përkatësia Rome - Pa shtetësia, Diskriminimi dhe Margjinalizimi i Romëve në Ballkanin Perëndimor dhe Ukrainë", i hartuar nga Qendra Evropiane për të Drejtat e Romëve (ERRC), Instituti i Pa shtetësisë dhe Përfshirjes Sociale (ISI) si dhe Rrjeti Evropian mbi... Lexoni më shumë

Familjet rome të shpërngulura në Shkozë jetojnë mes ujërave të zeza

19959310_2077394242487892_4108928419315912316_nJetesa e familjeve rome të shpërngulura nga Bregu i Lumit në ish-magazinat në Shkozë vazhdon të ketë probleme. Këto foto të publikuara nga "Aktivizmi Rom dhe Egjiptian" tregojnë se ambienti është pushtuar nga ujërat e zeza që në këto kushte atmosferike janë burim i rrezikshëm infeksionesh. [gallery type="thumbnails" size="medium" ids="56353,56352,56351"]... Lexoni më shumë

Rrëfimi i Iliranit: “Si u gjobita dhe më sekuestruan karrocën sepse po mblidhja mbetje në kazanë”

iliriPersonat që detyrohen të mbledhin mbetjeve të riciklueshme për të siguruar jetesën duhet të përballen çdo ditë me frikën e sekuestrove dhe gjobave të policisë bashkiake. Ilirian Heshta 51 vjeçar i komunitetit Rom rrëfen për Gazetën Standard historinë e tij. Ai tregon arsyet që e kanë detyruar të mbledhë mbetje në... Lexoni më shumë

Komuniteti Rom në Shkozë informohet për çështjet shëndetësore në programet e partive

indritShoqata Together For Life organizoi një takim mes banorëve të komunitetit Rom në zonën e Shkozës dhe kandidatëve të partive politike në këtë zonë. Ky takim u mbajt në kuadër të projektit “Përmirësimi i sistemit shëndetësor përmes një vote të informuar dhe edukimi i qytetarëve për programet elektorale shëndetësore” që... Lexoni më shumë

Dokumentar/ “24 orë” nga jeta e babait të detyruar të mbledhë mbetje për të shkolluar djalin

24 orePamundësia për të pasur një punë formale për shkak të diskriminimit dhe jetesës 25 vjeçare në informalitet, i detyron anëtarët e komunitetit Rom të mbledhin mbetje nëpër kazanë. Brejdon Xhavara, aktivist për të drejtat e komunitetit Rom dhe Egjiptian, ka realizuar dokumentarin “24 Orë”, në kuadër të projektit “Rrathë” të... Lexoni më shumë