Përfitimet ekonomike të shoqërisë nga integrimi i komunitetit LGBTI

Foto: Vesna Lalic/ Civil Rights DefendersDiskriminimi dhe paragjykimi ndaj komunitetit LGBTI në familje, punë dhe më gjërë, nuk është më një gjë e re. Në blogun e Bankës Botërore shkruhet se duhen ndërmarrë nisma për përmirësimin e situatës dhe të sigurohet që çdokush pa dallim feje, race, orientimi seksual, identiteti gjinor etj, – të ketë të drejtën e një... Lexoni më shumë

Islanda bëhet shteti i parë në botë që detyron bizneset të ofrojnë paga të barabarta mes punonjësve

icelandShteti nordik ka ndërmarrë iniciativën që brenda vitit 2022 të ketë implementuar ligjin për paga të barabarta. Në ditën botërore të gruas, Islanda u bë shteti i parë në botë që i shtyn kompanitë të ofrojnë paga të barabarta për të gjithë punonjësit e tyre, pavarësisht gjinisë, etnisë apo nacionalitetit. Qeveria islandeze ka... Lexoni më shumë

Ligji i ri, kompanitë që nuk do të plotësojnë kushtet për punësimin e personave me aftësi të kufizuar do të gjobiten

disabled-worker-rights-californiaSipas projektligjit të ri të Inspektimit, të gjitha subjektet që nuk do të krijojnë kushte për punësimin e personave me aftësi të kufizuar do të gjobiten nga 10 deri në 50% të vlerës së pagës minimale. Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, Blendi Klosi, tha gjatë analizës së punës vjetore... Lexoni më shumë