Përfitimet ekonomike të shoqërisë nga integrimi i komunitetit LGBTI

Foto: Vesna Lalic/ Civil Rights DefendersDiskriminimi dhe paragjykimi ndaj komunitetit LGBTI në familje, punë dhe më gjërë, nuk është më një gjë e re. Në blogun e Bankës Botërore shkruhet se duhen ndërmarrë nisma për përmirësimin e situatës dhe të sigurohet që çdokush pa dallim feje, race, orientimi seksual, identiteti gjinor etj, – të ketë të drejtën e një... Lexoni më shumë

Islanda bëhet shteti i parë në botë që detyron bizneset të ofrojnë paga të barabarta mes punonjësve

icelandShteti nordik ka ndërmarrë iniciativën që brenda vitit 2022 të ketë implementuar ligjin për paga të barabarta. Në ditën botërore të gruas, Islanda u bë shteti i parë në botë që i shtyn kompanitë të ofrojnë paga të barabarta për të gjithë punonjësit e tyre, pavarësisht gjinisë, etnisë apo nacionalitetit. Qeveria islandeze ka... Lexoni më shumë

Ligji i ri, kompanitë që nuk do të plotësojnë kushtet për punësimin e personave me aftësi të kufizuar do të gjobiten

disabled-worker-rights-californiaSipas projektligjit të ri të Inspektimit, të gjitha subjektet që nuk do të krijojnë kushte për punësimin e personave me aftësi të kufizuar do të gjobiten nga 10 deri në 50% të vlerës së pagës minimale. Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, Blendi Klosi, tha gjatë analizës së punës vjetore... Lexoni më shumë

Punonjësit shqiptarë ndër më të shëndetshmit fizikisht në Evropë, por jo shpirtërisht

monitor_graf_1Në një sondazh të zhvilluar nga Komisioni Evropian për kushtet në vendet e punës, punonjësit shqiptarë meshkuj kanë raportuar një shëndet të mirë fizik, të katërtit në Evropë. Nëntë në dhjetë meshkuj shqiptarë kanë deklaruar shëndet të mirë, ose shumë të mirë, nga tetë në dhjetë punonjës që është mesatarja... Lexoni më shumë

Thirrje për internship, Historia Ime

historia.imeKohëzgjatja: 3 muaj Afati i fundit për aplikim: 31 janar, 2017 Adresa: Rruga “Mine Peza”, Tiranë, Shqipëri Pro LGBT hap aplikimet për internship në projektin Historia Ime, portali i parë për të drejtat e njeriut në shqip. Historia Ime i bën thirrje gjithë të rinjve që dëshirojnë të angazhohen në mbrojtje të të... Lexoni më shumë

Thirrje për internship, SOS LGBT

SOS-LGBTKohëzgjatja: 3 muaj Afati i fundit për aplikim: 31 janar, 2017 Adresa: Rruga “Mine Peza”, Tiranë Pro LGBT, një organizatë jo fitimprurëse e cila punon për fuqizimin e komunitetit LGBTI në Shqipëri që prej vitit 2010, është në kërkim të një interni/e në projektin SOS LGBT. SOS LGBT është një platformë online... Lexoni më shumë

Njoftim punësimi për kujdestar social

strehaPozicioni: Kujdestar/e Social/e Afati i aplikimit: 25 Janar 2017, ora 12.00  Qendra Streha kërkon të punësojë një kujdestar/e për një shërbim rezidencial që funksionon 24 orë ndaj komunitetit LGBT në Shqipëri. Detyrat e Kujdestarit Monitorimin e aktiviteteteve lidhur me aftësimin për jetën të përfituesve Menaxhimin e rastit sipas planit të miratuar nga ekipi multidisiplinar... Lexoni më shumë

Shqiptarët dhe punësimi në Gjermani

emigrantetEdhe pse shqiptarët në Gjermani nuk kanë gati asnjë shans për azil, vala e ardhjeve nga Kosova dhe Shqipëria ka vazhduar, shkruan Deutsche Welle. Me qëllim zvogëlimin e numrit të të ardhurve ilegalë, Gjermania dhe Shqipëria kanë nisur disa projekte të përbashkëta për punësimin. Ndaj nëse një shqiptar mund të... Lexoni më shumë