‘’Në emër të dashnis’’ përjetimet e pjesëmarrësve në Paradën e parë të Kosovës (Podcast)

Rainbow-flag-by-Benson-Kua-800x450Parada e parë e Krenarisë u zhvillua në 10 tetor në shtetin kosovar. Edhe pse i vlerësuar si vendi më homofobik sipas statistikave të NDI (National Democratic Institute), aktiviteti i Paradës pati një zhvillim pa incidente dhe konfrontim fizik. Me qindra pjesëmarrës nga shoqëria civile, aktivistë dhe diplomatë të huaj iu... Lexoni më shumë

Vajzat në teknologji!

19441346_276031492865034_1593759562_nAto janë vajza që merren prej vitesh me teknologji. Kodojnë, programojnë si dhe bëjnë pjesë në projekte të ndryshme si Mozilla, Fedora, Wikipedia, OpenStreetMap pranë organizatës OpenLabs hackerspace, një hapësirë rinore për promovimin e teknologjive me kod burimi të hapur ( open-source softëare)  me qendër në Tiranë. Kjo hapësirë është e... Lexoni më shumë