Intervistë me Kristi Pinderin: “E vlerësoj aktivizmin si gjënë më të rëndësishme në jetën time”

kristi_pinderi_0*Ky artikull është pjesë e një cikli intervistash me aktivistë që kanë dhënë kontribut për kauzën LGBT në rajonin e Ballkanit. Kristi Pinderi është një aktivist shqiptar për të drejtat e komunitetit LGBT dhe gazetar me rezidencë në Kanada. Ai është themelues i organizatës "Pro-LGBT"  në Shqipëri. Në një artikull... Lexoni më shumë

Intervistë me aktivistin maqedonas LGBT: “Aktivizmi më ndihmoi të shërohem nga e kaluara”

Antonij_Karadzoski_HeadshotFoto nga "International Queer Migrant Film Festival" *Ky artikull është pjesë e një cikli intervistash me aktivistë që kanë dhënë kontribut për kauzën LGBT në rajonin e Ballkanit.  Aktivisti maqedonas Antonij Karadzoski rrëfen në një intervistë për "Historia Ime" vështirësitë që kaloi duke jetuar si person gej në një qytet... Lexoni më shumë

Intervistë me aktivisten Rajmonda Sylbije “Ndihem krenare që kontribova për një ndryshim në shoqëri”

RajmondaFoto: Media Center Belgrade *Ky artikull është pjesë e një cikli intervistash me aktivistë që kanë dhënë kontribut për kauzën LGBT në rajonin e Ballkanit. Rajmonda Sylbije ka kontribuar për kauzën LGBT në Kosovë që prej fillimeve të lëvizjes për të drejtat e këtij komuniteti.Në vitin 2013 Rajmonda vendos së... Lexoni më shumë

Aktivisti Turk Murat Celikkan për Historia Ime: “Ajo që ju bëni në Shqipëri, ndikon tek puna jonë në Turqi”

murat celikkanFoto: Aktivisti Murat Celikkan me çmimin “Mbrojtësi i të Drejtave Civile 2018”, Stokholm Suedi Gazetari dhe aktivisti turk, Murat Celikkan mori ditën e enjte çmimin “Mbrojtësi i të Drejtave Civile 2018”. Ceremonia u zhvillua në Stokholm (Suedi), si pjesë e “Defenders Days” një prej konferencave më të mëdha botërore, e... Lexoni më shumë

Kundër tërë pritshmërive

ksc-314d-0132_0061bPër të festuar fillimin e Javës Kombëtare të Inxhinierëve, po ndajmë historinë frymëzuese të Rahmanit, eksperienca e paharrueshme e të cilës si një fëmijë refugjatësh që iknin nga pushtimi i Kuvajtit në vitin 1990, ndihmoi të ndezë pasionin e saj të përjetshëm për hapësirën: "Mbërritëm natën vonë (në "tokën e... Lexoni më shumë

Gazetari Turk Murat Çelikkan – Shpallet “Mbrojtësi i të Drejtave Civile” për vitin 2018

Insida-hemsida-1Foto: Hafıza Merkezi Gazetari dhe aktivisti turk, Murat Çelikkan ka marrë çmimin "Mbrojtësi i të Drejtave Civile" për vitin 2018 nga "Civil Rights Defenders". “Murat Çelikkan është një gazetar nga profesioni, por edhe një nga zërat më të fortë në mbrojtje të të drejtave të njeriut në Turqi. Pavarësisht situatës gjithnjë... Lexoni më shumë

Manifestim kundër dhunës në familje: “Jepini zë dhimbjes suaj e mos e lini vetëm”

IMG_3481Rasti i vrasjes së gjyqtares Fildez Hafizi ka mbledhur sërish në shesh dhjetëra qytetarë artistë, gazetarë dhe aktivistë të shoqërisë civile në manifestimin kundër dhunës në familje dhe vrasjes së grave. “Fildez Hafizi! Një tjetër jetë e marrë dhunshëm! Një tjetër grua, nënë, mike, motër, kolege, fqinjë e mirë që... Lexoni më shumë