Universitetet nuk ulin tarifën për shtresat e pafavorizuara; Reagon studentja: “Pse po hesht?!”

universiteti-c1200x600Një Vendim i Këshillit të Ministrave u jep të drejtën studentëve që u përkasin disa shtresave sociale të pafavorizuara të paguajnë vetëm 50% të tarifës vjetore të ciklit të dytë të studimeve “Master Profesional”, “Master Shkencor” apo “Master i Arteve të Bukura”. Por ky vendim nuk është miratuar nga Universitetet dhe... Lexoni më shumë

Shkolla e parë për Mbrojtësit e të Drejtave të Njeriut në Shqipëri, përshtypjet e pjesëmarrësve

"Civil Rights Defenders" në Shqipëri zhvilloi projektin "Shkolla për Mbrojtësit e të Drejtave të Njeriut". Në tre muaj intensivë, 18 pjesëmarrësit e kësaj shkolle thelluan njohuritë teorike mbi të drejtat e njeriut, zhvilluan diskutime të hapura mes tyre dhe profesionistëve të ftuar nga bota akademike, institucione, avokatë të të drejtave... Lexoni më shumë

Reagimet mbi protestën: Argumentet e Ministrisë së Arsimit përballë atyre të studentëve

IMG_1123  Lëvizja studentore “Për Universitetin” zhvilloi dje protestën kundër tarifave studimore të universiteteve. Me qindra studentë marshuan drejt kryeministrisë nën moton “Universiteti s’është biznes, dija s’është mall” dhe i parashtruan qeverisë katër kërkesa konkrete. Nuk ka vonuar dhe replika nga Ministria e Arsimit, e cila në reagimin e saj në... Lexoni më shumë

Studentët në protestë për tarifat:”Universiteti s’është biznes, dija s’është mall”

FIQindra studentë nga fakultete të ndryshme të Tiranës u mblodhën sot në sheshin Nënë Tereza për të protestuar kundër tarifave të larta studimit. Pjesëmarrësit në protestën e organizuar nga lëvizja studentore “Për Universitetin”, marshuan në Bulevard drejt Kryeministrisë mes thirrjeve për ulje të tarifave dhe arsim publik falas. Me pankarta... Lexoni më shumë

Lëvizja “Për Universitetin” i rikthehet protestave, 4 kërkesa konkrete për qeverinë

12250164_921224884582163_7375498435372025427_nLëvizja studentore “Për Universitetin” do t’i rikthehet protestave. Në orën 11 të datës 24 janar, aktivistët bëjnë thirrje për protestën e cila do të nisë nga Korpusi duke marshuar drejt Kryeministrisë. Nëpërmjet kësaj proteste, Lëvizja “Për Universitetin”, do t’i paraqesë qeverisë këto katër kërkesa: Të përgjysmohen tarifat studimore në të... Lexoni më shumë

Thirrje për internship, Civil Rights Defenders

crdPozicioni: Praktikant/e (Intern) Vendndodhja: Tiranë Kohëzgjatja: 3 – 6 muaj Civil Rights Defenders, një OJF suedeze me zyrë në Shqipëri, është në kërkim të dy vullnetarë/e praktikant/e në zyrë për të filluar në tetor. Praktikantët duhet të tregojnë interes për të drejtat e njeriut Përvoja e punës në një organizatë për të... Lexoni më shumë