“Portali i Studentit” – Dështimi i sistemit miliona eurosh sjell panik dhe parregullsi në Fakultete

IMG_3331Portali i Studentit është sistemi i menaxhimit informatik në Universitetin e Tiranës. Ky sistem duhet të ofronte për studentët një sërë shërbimesh online si regjistrimi në provime, publikimi i notave, regjistrimi për provimet e mbartura apo ato për përmirësim, llogaritja e mesatares dhe e krediteve. Që prej korrikut të vitit... Lexoni më shumë

“Fotografo për të drejtat e tua”, Historia Ime hap konkursin e shtatë të fotografisë

kONKURSI1“Historia Ime”, portali i pare informativ në Shqipëri në mbrojtje të të drejtave të njeriut, hap thirrjen e shtatë për Konkursin e Fotografisë. Nëse jeni dëshmitarë të shkeljeve të të drejtave të njeriut, pabarazisë gjinore, diskriminimit apo keqfunksionimit në shërbime publike si shëndetësia, arsimi, transporti apo institucionet e mbyllura, shkelje... Lexoni më shumë

“Qençe nuk jetohet më; Ju zyrat, ne oborrin”, studentët protestojnë për kushtet e vështira dhe të drejtat e tyre

per universitein 0Muajt e fundit aktivizimi i studentëve me mbështetjen e lëvizjes Për Universitetin kanë qenë të shumta duke adresuar dhe sjellë në vëmendje të opinionit publik vështirësitë me të cilat përballen studentët në universitetet publike. Dy ditët e fundit lëvizja Për Universitetin ka qenë në mbështetje të studentëve në Qytetin Studenti... Lexoni më shumë

Praktikë pranverore pranë Historia Ime – Multimedia Intern

historia.imePozicioni: Praktikant/e (Intern) Vendndodhja: Tiranë Kohëzgjatja: 3 – 6 muaj (Data e fillimit 1 Maj 2018) Afati i fundit i aplikimit: 20 Prill 2018 Historia Ime, portali i parë informativ në Shqipëri i dedikuar për të drejtat e njeriut është në kërkim të një interni për produksionet audio-vizuale. Përshkrimi i praktikës: Në bashkëpunim... Lexoni më shumë

“Boll i zhvatët studentët”

29749338_1625473720823939_1675408796929617324_oLëvizja Për Universitetin ka ndërmarrë aksionin e radhës në Fakultetin e Shkencave të Natyrës. Aktivistët kanë shpalosur nga dritaret e këtij universiteti një banderolë ku shkruhej “Boll i zhvatët studentët” dhe një shenjë ndaluese mbi fjalët “Mr. 700€”. Aksioni ka për qëllim të denoncojë tarifat e larta të studimit, fenomenin... Lexoni më shumë

Universitetet nuk ulin tarifën për shtresat e pafavorizuara; Reagon studentja: “Pse po hesht?!”

universiteti-c1200x600Një Vendim i Këshillit të Ministrave u jep të drejtën studentëve që u përkasin disa shtresave sociale të pafavorizuara të paguajnë vetëm 50% të tarifës vjetore të ciklit të dytë të studimeve “Master Profesional”, “Master Shkencor” apo “Master i Arteve të Bukura”. Por ky vendim nuk është miratuar nga Universitetet dhe... Lexoni më shumë

Shkolla e parë për Mbrojtësit e të Drejtave të Njeriut në Shqipëri, përshtypjet e pjesëmarrësve

"Civil Rights Defenders" në Shqipëri zhvilloi projektin "Shkolla për Mbrojtësit e të Drejtave të Njeriut". Në tre muaj intensivë, 18 pjesëmarrësit e kësaj shkolle thelluan njohuritë teorike mbi të drejtat e njeriut, zhvilluan diskutime të hapura mes tyre dhe profesionistëve të ftuar nga bota akademike, institucione, avokatë të të drejtave... Lexoni më shumë

Reagimet mbi protestën: Argumentet e Ministrisë së Arsimit përballë atyre të studentëve

IMG_1123  Lëvizja studentore “Për Universitetin” zhvilloi dje protestën kundër tarifave studimore të universiteteve. Me qindra studentë marshuan drejt kryeministrisë nën moton “Universiteti s’është biznes, dija s’është mall” dhe i parashtruan qeverisë katër kërkesa konkrete. Nuk ka vonuar dhe replika nga Ministria e Arsimit, e cila në reagimin e saj në... Lexoni më shumë