LGBT i kërkon Bashës sqarim: A mendon PD se homoseksualizmi është sëmundje?

lgbt pyetje bashesDebati për përfshirjen e diskutimeve të hapura në lidhje me bullizmin dhe diskriminimin për shkak të orientimit seksual dhe identitetit gjinor në gjimnazet e Tiranës, ka vazhduar edhe në disa emisione televizive. Përfaqësues të rëndësishëm të partisë Demokratike vazhdojnë edhe në vitin 2018 të hedhin tezën se homoseksualiteti është sëmundje... Lexoni më shumë

Historitë – Jetojnë në varfëri, por u përjashtuarin si “abuzues” nga ndihma ekonomike

feature“Ndihma ekonomike është për familjet në varfëri reale, jo për ata që refuzojnë të punojnë”, ishin fjalët e Kryeministrit Rama gjatë një takimi në Berat 4 ditë më parë. Janë rreth 20.000 familje që përjashtohen në mënyrë arbitrare nga ndihma ekonomike për shkak të ndryshimeve në sistemin e pikëzimit. Ndërsa... Lexoni më shumë

Taksa e pronës përfshin jo vetëm apartamentet; Sa do të paguajnë qytetarët nga muaji prill?

pronaret_be_albestMinistria e Financave dhe Ekonomisë ka hartuar projektvendimin për metodologjinë që do të përdoret në përcaktimin e vlerës së pasurive të paluajtshme. Projektvendimi vjen në mbështetje të ligjit “Për sistemin e taksave vendore”, i cili do të përcaktojë taksimin e ri mbi pronën që pritet të vihet në zbatim nga... Lexoni më shumë

Protesta e naftëtarëve: “Rikthehemi nesër nëse nuk na jepen rrogat”

CaptdftuureRreth 200 punonjës të Kombinatit të Përpunimit të Thellë të Naftës në Ballsh dhe Rafinerisë së Naftës në Fier nisën dje marshimin drejt Tiranës. Ata përfaqësojnë rreth 1200 punëtorë të cilët prej kohësh protestojnë për pagat e prapambetura dhe mospagimin e sigurimeve shoqërore. Problemet me pagat erdhën pas privatizimit të... Lexoni më shumë