Politikanët harruan “Ligjin Për Strehimin Social”, lanë mijëra familje në rrugë edhe për një vit

parlamentiKuvendi i Shqipërisë mbylli sot punimet për këtë legjislaturë, duke lënë në harresë votimin e projekt ligjit “Për Strehimin Social”. Aktivistët Rom dhe Egjiptian nëpërmjet kësaj videoje i kërkuan sot Parlamentit të miratojë këtë ligj, që do tu vinte në ndihmë rreth 70.000 familjeve shqiptare që kanë nevojë për strehim,... Lexoni më shumë

Banorët dhe aktivistët fitojnë gjyqin kundër ndërtimit të hidrocentralit të Poçemit

image_2017_05_02_19Gjykata Administrative e Tiranës shpalli dje vendimin kundër ndërtimit të hidrocentralit të Poçemit. Pas një sërë protestash, aktivistët dhe qytetarët nisën një vit më parë luftën ligjore kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin Vjosa. 38 banorët e fshatit Kutë të Mallakastër të mbështetur nga organizata EcoAlbania, EuroNatur dhe Riverwatch, paraqitën ankesat e... Lexoni më shumë

Drejtoresha në Bashkinë e Fierit kërkon ndjesë për komentet homofobike

18033119_10154349026355880_8950281802946453870_nNjoftimi i një aktiviteti ndërgjegjësues për ditën kundër homofobisë dhe transfobisë, i publikuar nga portali Historia Ime, është shoqëruar me një koment negativ dhe diskriminues nga një punonjëse e administratës publike në  Bashkinë e Fierit. Drejtoresha e Arsimit, Rinisë dhe Komunitetit në Bashkinë Fier, e cila duhet të ndërgjegjësojë  të rinjtë... Lexoni më shumë

Gjykata Evropiane pranon rihapjen e çështjes së 21 janarit për të siguruar drejtësi për viktimat

21-janari-dhe-homazhet-per-viktimat-2Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut ka pranuar zgjidhjen me pajtim për çështjen Veizi dhe Deda kundër Shqipërisë. Ankesa e paraqitur nga qendra Res Publica me mbështetjen e Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë kishte të bënte me dështimin e autoriteteve shqiptare për të kryer një hetim efektiv për... Lexoni më shumë

Ndryshojnë çmimet e ofertave mujore në tre kompanitë më të mëdha celulare në Shqipëri

Vendimi-i-AKEP-Tarifat-celulare-të-njëjta-brenda-dhe-jashtë-rrjetitTre kompanitë më të mëdha të telefonisë celulare në Shqipëri, kanë ndryshuar edhe çmimet e paketave të shërbimeve telefonike me parapagesë. Çmimet e paketave 4 javore në operatorët  “Vodafone Albania”, “Eagle Mobile” dhe “T – Mobile” ( në varësi të llojit të paketës) janë bërë 1100 lekë, 1400 lekë dhe... Lexoni më shumë