Përjashtohen nga kontributet pensionistët dhe personat e papaguar që punojnë në biznes familjar

pensionePensionistët e vetëpunësuar që ushtrojnë aktivitet si profesionistë të lirë nuk do të paguajnë sigurime shoqërore e shëndetësore duke filluar nga 1 janari 2016. Projektligji “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr. 9136, datë 11.9.2003, “Për mbledhjen e kontributeve të detyrueshme të sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore në Republikën e... Lexoni më shumë

#SilverRainbow, Fushata ndërgjegjësuese për të moshuarit LGBTI në Europë

lgbtiKëtë 1 tetor, apo ditëlindjen e 25-të të Ditës Botërore të të Moshuarve, e feston edhe ILGA-Europe. Organizata europiane për komunitetin LGBTI, ka nisur fushatën online “Silver Rainbow”. Një fushatë që thekson eksperiencat jetësore të personave të moshuar LGBT. Çfarë është “Silver Rainbow” (Ylberi i Argjendt)? Fushata synon që përmes... Lexoni më shumë