AKEP: Rritet me 26.5% numri i përdoruesve të internetit në celularë gjatë tremujorit të parë të 2017

Fotografi ilustrueseAutoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) ka publikuar të dhënat e tre mujorit të parë të 2017. Përdorimi i internetit përmes telefonave apo tabletëve, është rritur me plot 26.5% krahasuar me një vit më parë. Sipas AKEP sasia e trafikut të internetit në rrjetet celulare gjatë tremujorit të parë... Lexoni më shumë

Gjykata e Strasburgut, kundra ligjit rus për “propagandën” gej

Gjykata Evropiane për të drejtat e Njeriut ka vendosur se ligji rus për ndalimin e përhapjes së “propagandës” gej dhunon lirinë e shprehjes, është diskriminues ndaj personave LGBTI si edhe inkurajon homofobinë. Gjykata e Strasburgut është shprehur se gjobat e vendosura mbi 3 aktivistët për të drejtat e komunitetit LGBTI janë një... Lexoni më shumë

Agjencia Kombëtare e Mjedisit publikon listën e plazheve më të pastra dhe të pisëta për 2017

plazh-durresAgjencia Kombëtare e Mjedisit, publikoi sot të dhënat e monitorimit paraprak të cilësisë së ujërave larës përgjatë vijës bregdetare për vitin 2017. Nga monitorimi i kryer gjatë  muajit Maj 2017, rezulton se këtë vit plazhet shqiptare janë të një cilësie shumë të mirë. “Agjencia Kombëtare e Mjedisit ka bërë një... Lexoni më shumë

KMD: “Big Brother do të kërkojë sot ndjesë publike për shfaqjet diskriminuese”

cxvPas shfaqjeve diskriminuese në spektaklin “Big Brother”, ka ardhur reagimi i Komisionerit  për Mbrojtjen nga Diskriminimi (KMD).  Dy ditë më parë u publikuan këto dy video ku banorët imitonin në mënyrë tallëse personat me aftësi të kufizuara dhe përdornin shprehje diskriminuese ndaj komunitetit Egjiptian. KMD ka marrë masa për këto... Lexoni më shumë

Totozani letër KQZ-së: “Shfuqizoni vendimin për kasetat e partive gjatë fushatës”

Media-televizione-mikrofone-tvAvokati i Popullit, Igli Totozani i ka dërguar një rekomandim Kryetarit të KQZ-së Denar Biba, ku kërkohet shpallja e pavlefshmërisë absolute për vendimin e KQZ-së që i detyron mediat të transmetojnë “materialet e vëna në dispozicion nga subjektet zgjedhore gjatë fushatës”. Sipas Avokatit të Popullit, ky vendim përbën ndërhyrje të... Lexoni më shumë