Gjykata e Strasburgut, kundra ligjit rus për “propagandën” gej

Gjykata Evropiane për të drejtat e Njeriut ka vendosur se ligji rus për ndalimin e përhapjes së “propagandës” gej dhunon lirinë e shprehjes, është diskriminues ndaj personave LGBTI si edhe inkurajon homofobinë. Gjykata e Strasburgut është shprehur se gjobat e vendosura mbi 3 aktivistët për të drejtat e komunitetit LGBTI janë një... Lexoni më shumë

Agjencia Kombëtare e Mjedisit publikon listën e plazheve më të pastra dhe të pisëta për 2017

plazh-durresAgjencia Kombëtare e Mjedisit, publikoi sot të dhënat e monitorimit paraprak të cilësisë së ujërave larës përgjatë vijës bregdetare për vitin 2017. Nga monitorimi i kryer gjatë  muajit Maj 2017, rezulton se këtë vit plazhet shqiptare janë të një cilësie shumë të mirë. “Agjencia Kombëtare e Mjedisit ka bërë një... Lexoni më shumë

KMD: “Big Brother do të kërkojë sot ndjesë publike për shfaqjet diskriminuese”

cxvPas shfaqjeve diskriminuese në spektaklin “Big Brother”, ka ardhur reagimi i Komisionerit  për Mbrojtjen nga Diskriminimi (KMD).  Dy ditë më parë u publikuan këto dy video ku banorët imitonin në mënyrë tallëse personat me aftësi të kufizuara dhe përdornin shprehje diskriminuese ndaj komunitetit Egjiptian. KMD ka marrë masa për këto... Lexoni më shumë

Totozani letër KQZ-së: “Shfuqizoni vendimin për kasetat e partive gjatë fushatës”

Media-televizione-mikrofone-tvAvokati i Popullit, Igli Totozani i ka dërguar një rekomandim Kryetarit të KQZ-së Denar Biba, ku kërkohet shpallja e pavlefshmërisë absolute për vendimin e KQZ-së që i detyron mediat të transmetojnë “materialet e vëna në dispozicion nga subjektet zgjedhore gjatë fushatës”. Sipas Avokatit të Popullit, ky vendim përbën ndërhyrje të... Lexoni më shumë

Ballkani nën kërcënimin e “Fake News”; Sa imune është Shqipëria nga lajmet e rreme?

fakenewsÇfarë janë “fake news”? Termi “Fake news” nisi të diskutohej gjerësisht në median ndërkombëtare gjatë zgjedhjeve presidenciale në Amerikë. Që nga ajo kohë lajmet e rreme të shpërndara në rrjetet sociale janë kthyer në temë debati dhe po shihen si kërcënim në shumë vende perëndimore. Websitet e “Fake news” (lajmeve të... Lexoni më shumë