Totozani letër KQZ-së: “Shfuqizoni vendimin për kasetat e partive gjatë fushatës”

Media-televizione-mikrofone-tvAvokati i Popullit, Igli Totozani i ka dërguar një rekomandim Kryetarit të KQZ-së Denar Biba, ku kërkohet shpallja e pavlefshmërisë absolute për vendimin e KQZ-së që i detyron mediat të transmetojnë “materialet e vëna në dispozicion nga subjektet zgjedhore gjatë fushatës”. Sipas Avokatit të Popullit, ky vendim përbën ndërhyrje të... Lexoni më shumë

Ballkani nën kërcënimin e “Fake News”; Sa imune është Shqipëria nga lajmet e rreme?

fakenewsÇfarë janë “fake news”? Termi “Fake news” nisi të diskutohej gjerësisht në median ndërkombëtare gjatë zgjedhjeve presidenciale në Amerikë. Që nga ajo kohë lajmet e rreme të shpërndara në rrjetet sociale janë kthyer në temë debati dhe po shihen si kërcënim në shumë vende perëndimore. Websitet e “Fake news” (lajmeve të... Lexoni më shumë

“Historia Ime” publikon gjetjet e monitorimit mbi gjuhën e urrejtjes dhe diskriminimit në media

monitorimizProjekt pilot i monitorimit të gjuhës diskriminuese dhe gjuhë së urrejtjes në medien shqiptare online Qëllimi i këtij projekti të mbështetur nga Civil Rights Defenders ka qenë vlerësimi i etikës dhe diagnostifikimi i problematikës së gjuhës së urrejtjes dhe diskriminimit në medien shqiptare online. Vëmendje të posaçme i është kushtuar... Lexoni më shumë

Shqiptarët dhe punësimi në Gjermani

emigrantetEdhe pse shqiptarët në Gjermani nuk kanë gati asnjë shans për azil, vala e ardhjeve nga Kosova dhe Shqipëria ka vazhduar, shkruan Deutsche Welle. Me qëllim zvogëlimin e numrit të të ardhurve ilegalë, Gjermania dhe Shqipëria kanë nisur disa projekte të përbashkëta për punësimin. Ndaj nëse një shqiptar mund të... Lexoni më shumë