Policia e Mançesterit ka regjistruar 775 raste të dhunës në familje ndaj pjesëtarëve LGBT

3360Foto: The Guardian Rreth 775 raste të dhunës në familje ndaj pjesëtarëve LGBT janë regjistruar sipas burimeve të policisë në Mançester. Forcat policore theksojnë se më parë rastet mbeteshin të paraportuara por tanimë faktet flasin vetë për problematikën në fjalë. Këto viktima të abuzimit fizik janë persona gej, lezbike, biskesualë... Lexoni më shumë

Deklarata historike për personat interseks në Amerikën Latine dhe ishujt Karaibe

Screenshot from 2018-04-11 14-16-07Foto:Brujula Intersexual Gjatë muajit të kaluar, mbrojtësit e të drejtave për komunitetin interseks u mblodhën në një takim të përbashkët në Kosta Rika për konferencën e parë rajonale rreth personave interseks në Amerikën Latine dhe Karaibe. Konferenca shërbeu si pikënisje e dialogut mes advokuesve për të drejtat e personave interseks.... Lexoni më shumë

Monologu i analistit Mustafa Nano për debatin LGBT/ replikë politikanëve që folën kundër

MUstafaiiiFoto: Marrë nga emisioni "Provokacija"/ ABC news Analisti Mustafa Nano dhe njëkohësisht moderator i emisionit “Provokacija” i ka dedikuar në monologun e përhershëm në hyrje të këtij emisioni një kundërpërgjigje të gjithë figurave politike që u përfshin në debatin për takimet ndërgjegjësuese të LGBT në shkolla. Me ton sarkastik dhe... Lexoni më shumë

Forumi për të drejtat LGBT në Kuvend, mesazhe të forta për barazinë dhe ndaljen e gjuhës së urrejtjes

IMG_1709Kuvendi i Shqipërisë priti sot për herë të parë Forumin e Shoqërisë Civile për Personat LGBTI. Ky forum organizohet nga Open Mind Spectrum Albania në kuadër të programit te përbashkët të Këshillit të Europës dhe Bashkimit Evropian “Struktura Horizontale për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë“. Përfaqësues të trupave diplomatike, Këshillit të... Lexoni më shumë

Nënkryetarja e kuvendit për çështjen LGBTI “Deputetët kanë frikë nga LGBTI, por jo nga kriminelët në sallë”

vasilika-hysiFoto: LSA photo Gjatë një aktiviteti të organizaur ditën e sotme nga shoqëria civile në Kryesinë e Kuvendit, me fokus “Çështjet LGBTI në axhendën politike”, nënkryetarja e Kuvendit, Vasilika Hysi ka folur për sjelljen e disa deputetëve dhe retorikave të tyre të ashpra kundrejt komunitetit LGBTI. Nënkryetarja Hysi e ka cilësuar... Lexoni më shumë

Donald Lu paralajmëron politikanët

untitledAmbasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Zoti Donald Lu ka dhënë një fjalim në Forumin e Shoqërisë Civile për personat LGBTI në kuadër të programit te përbashkët të Këshillit të Europës dhe Bashkimit Evropian "Struktura Horizontale për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë", veprimi  parandalimit dhe mbrojtja nga diskriminimi bazuar në orientimin... Lexoni më shumë