Tetovë, tentuan të organizojnë “Queer Iftar”, dhunë dhe kërcënime ndaj aktivistëve LGBTI

35173728_10214554425407902_590229558460940288_nKy  muaj, për besimtarët muslimanë është një  muaj i shenjtë. Muaji i Ramazanit është  muaji ku besimtarët muslimanë agjërojnë dhe mundohen të bëjnë vepra të mira, p.sh. të ndihmojnë të varfërit. Të  njëjtën gjë janë munduar të bëjnë edhe besimtarët muslimanë të komunitetit LGBTI në Tetovë të Maqedonisë duke shtruar një... Lexoni më shumë

Mendimet në zonën time gri

Nicolas_Monin-BaroilleFoto Ilustruese: © Endless Thoughts, by Nicolas Monin-Baroille *Blue Warmth Unë jam ajo që nuk e di se çfarë dua: një vajzë, një djalë, një grua a një burrë. Për shumë kohë gjithë qenien time seksuale ua kam dedikuar djemve e burrave, kam provuar me ta thuajse gjithçka. E megjithatë, ndër... Lexoni më shumë

Si munden personat LGBTQ të kujdesen për veten kur lajmet janë të pavlera

5b15693d200000f202b93571Ndjekja e lajmeve mund të provokojë ankth tek gjthkush, por për komunitetin LGBTQ, mund të jetë veçanërisht shqetësuese këto kohë. Histori rreth diskriminimit të institucionalizuar, paragjykimit ndaj personave transgjinorë, rreziqet e vetëvrasjes dhe sulmet seksuale ndaj personave queer- e gjithë kjo mund të marrë një barrë masive për shëndetin mendor.... Lexoni më shumë

Studimi zbulon se truri i adoleshentëve transgjinorë funksionon në ngjashmëri me gjininë e tyre të përzgjedhur

transgender teenNjë studim i ri zbuloi se adoleshentët transgjinorë shfaqin ngjashmëri në aktivitetin e trurit me modelet e gjinisë së tyre të dëshiruar. Dr Julia Bakker, nga Universiteti i Liezit në Belgjikë, shqyrtoi funksionet e trurit të adoleshentëve transeksualë. Kjo përfshinte vajzat dhe djemtë me disfori gjinore. NHS (Shërbimi Kombëtar Shëndetësor... Lexoni më shumë

Issues to access the health system for vulnerable groups in Albania

a6e55353-1c3f-4a6a-8b92-8236e303f055The closing activity of the week against homophobia was "Access to Health and Protection from Discrimination for Vulnerable Groups", a discussion organized today by Civil Rights Defenders. The roundtable discussion with representatives from human rights organization and the Commissioner for Protection from Discrimination raised dozens of health-related concerns for vulnerable... Lexoni më shumë

Zhvillohet maratona e parë e editimeve për komunitetin LGBT në Wikipedian shqip

Ddo94MlUQAA9Cd9Foto: Wikimedians of Albanian Language User Group Në kuadër të aktiviteteve gjatë javës kundër homofobisë 2018, u zhvillua ditën e diel dhe maratona e editimit me titull “WikiPride and Diversity” nga wikipedianët e komunitetit “Wikimedians of Albanian Language User Group”. Çfarë është një maratonë editimi në Wikipedia (eng: edit-a-thon)? Një... Lexoni më shumë