Unë jam Orialda Kajtazi

writingShënim i nënshkruar nga Lediona Braho Jam vajza e Hiqmetit dhe Anilës. Kam dy motra, Klevisën dhe një tjetër me probleme mendore. Jam nxënëse në shkollën “Leonik Tomeo” në Durrës. E pëlqej dijen, por jo shkollën. I dua librat, por jo mësuesit. Kam një mal me dëshira dhe ëndrra, por... Lexoni më shumë

Rrëfimi i një 16 vjeçari

iStock_000000052126XSmallUnë  që po shkruaj këtë letër, jam një djalë rreth te gjashtëmbëdhjetave. Kam lindur në qytetin e Durrësit. Ndryshe nga fëmijët  e tjerë, jam rritur në kushte disi të vështira. Pushimet verore për mua ishin kot dhe nuk doja që shkolla të mbaronte. Sepse ndryshe nga fëmijët e tjerë qe... Lexoni më shumë

Një plumb për shumë “zogj”

LlaciniNga Lediona Braho Problemi matematikor i gjahtarit me zogjtë mbi telat e korentit më rikthen pas, në një klasë të brezit të viteve nëntëdhjetë. Ose, siç më ndodh ta quaj, brezit në teh të briskut. Muri kishte rënë – sigurisht, ne nuk e kishim përjetuar për së afërmi – por... Lexoni më shumë

Martesat gay: ku po i cojme femijet?

Lezbike-Femije1Nga Ermal Mara Fjalë shumë e punë pak, kështu shkon një shprehje shqiptare, ndërkohë, vendet e tjera nuk dalin e lëshojnë vrer në mediat elektronike pa patur një pikë reference minimumi. Një nga arsyetimet kundër komunitetit LGBT kanë qënë fëmijët, ose më saktë fëmijët në duart e 2 prindërve gay.