Fotoreportazh: Europarada e krenarisë, një shembull i tolerancës dhe qytetarisë

DSC07362-600x360Foto nga: Ivana Dervishi Parada e Krenarisë në Stokholm zhvillohet prej 20 vitesh tashmë, dhe është një nga eventet më të mëdha vjetore në Stokholm. Këtë vit pati 60.000 pjesëmarrës dhe rreth 600.000 spektatorë. Gjatë kësaj parade krijohet një atmosferë magjike ku të tërë, anëtarë të komunitetit LGBTQI, aleatë, prindër të... Lexoni më shumë

“Jo vjedhjes, jo shkatërrimit”, artistë e qytetarë protestojnë para Kuvendit për Teatrin

teatri coverMe një pjesëmarrje masive nga artistë, shoqëria civile dhe qytetarë është organizuar sot përpara Kuvendit protesta për projektligjin mbi shembjen e Teatrit Kombëtar. Në seancën e ditës së sotme me procedure të përshpejtuar, Parlamenti do të votonte projektligjin që parashikon shembjen e Teatrit. Por duket se seanca parlamentare është ndërprerë... Lexoni më shumë

Ministria Suedeze mban veshur një fanellë në parlamentin suedez në mbështetje të futbollistit

annika strandhallMinistria e Çështjeve Sociale, Annika Strandhäll,  kishte veshur dje në parlamentin suedez një fanellë futbolli në mbështetje të futbollistit Jimmy Durmaz, i cili u bë pre e abuzimeve dhe kërcënimeve racore në mediat sociale pasi faulli i tij çoi në golin e fundit të Gjermanisë në Kupën e Botës. Durmaz... Lexoni më shumë

Fabrikat e Papunësisë – Konkursi “Fotografo për të drejtat e tua”

IMG_1094Oriada Dajko nga qyteti i Tiranës merr pjesë në konkursin “Fotografo për të drejtat e tua” me një fotografi të titulluar “Fabrikat e Papunësisë”. Përshkrimi i fotografisë: Larg rrezatimit të qendrës së Tiranës gjenden fabrikat-rënojë që duket sikur krijojnë një qytet-fantazmë brenda kryeqytetit. Zbrazëtia, deformimi, neglizhenca ndaj tyre përkon me... Lexoni më shumë

Tepria Pamjaftueshme – Konkursi “Fotografo për të drejtat e tua”

tepriapamjaftueshmeriseEdiziano Gjini nga qyteti i Tiranës merr pjesë në konkursin “Fotografo për të drejtat e tua” me një fotografi që flet për iniciativat humanitare në shoqërinë tonë. Përshkrimi i Fotografisë:  Shpërndarja tek individët në nevojë e atyre gjërave që për dikë tjetër janë të tepërta është një iniciativë pozitive por nuk duhet menduar si e mjaftueshme.  Ajo që duhet të kuptojmë është që asnjëherë nuk do... Lexoni më shumë

Arabia Saudite lëshon lejet e para të drejtimit të automjeteve për gratë

arabia sauditeGrave në Arabinë Saudite u është dhënë e drejta për t'u pajisur me leje drejtimi, duke përmbysur një gur themeli të konservatorizmit saudit. Mbreti Salman urdhëroi reformën në një dekret mbretëror të dorëzuar të martën në mbrëmje, duke kërkuar që licencat e shoferëve të lëshoheshin dhe për gratë. "Pas dekretit, gratë nuk do... Lexoni më shumë