Rritje masive e të pastrehëve në Evropë, veçanërisht midis grave, fëmijëve dhe grave / burrave me prejardhje emigrantësh

[Bruksel, 26 mars 2018] Raporti i Tretë i vitit 2018 mbi Përjashtimin e Pastrehimit në Evropë, prodhuar nga FEANTSA (Rrjeti Evropian i të pastrehëve)dhe Fondacioni Abbé Pierre në Francë, zbulon se të pastrehët kanë pësuar një rritje në Evropë me 150% në Gjermani, 145% në Irlandë dhe gati 100% në... Lexoni më shumë

Ngacmimet seksuale në universitetet në Kosovë, zv.rektorja i vë fajin veshjes “provokative”

asiodh-723x440Foto: Insajderi Dukuria e ngacmimeve seksuale në institucionet e shkollave ka qenë në vëmendjen e organizatave lobuese për të drejtat e grave në Kosovë. Këto ngacmime seksuale shprehen në forma të ndryshme, deri në shantazhimin me marrëdhënie seksuale në këmbim të notës. Këto organizatat tregojnë njëzëri se studentet të ngacmuara... Lexoni më shumë

Protesta masive në Poloni kundër shtrëngimit të ligjit të abortit

Mijëra njerëz janë bashkuar në protesta në Varshavë dhe qytete të tjera polake kundër përpjekjes së fundit nga qeveria konservatore për të kufizuar qasjen në abort. Në Varshavë të premten, njerëzit mbanin banderola që lexonin "Zgjedhje e lirë" dhe "Gruaja është një qenie njerëzore" dhe thërrisnin slogane që kërkonin lirinë... Lexoni më shumë

Tubimi në Kroaci: Konservatorët refuzojnë Konventën e Stambollit

_100554825_2bb6b5c1-a42e-4aca-9f3a-3a3f0879a3ddFoto: Reuters Me mijëra kroatë kanë marshuar në protestën në qendër të Zagrebit kundër marrëveshjes evropiane të propozuar për mbrojtjen e grave nga dhuna (Konventa e Stambollit), duke theksuar se cënon drejtpërdrejt vlerat tradicionale. Ata refuzojnë Konventën e Stambollit mbi argumentin se kjo konventë legjitimon martesat brenda së njëjtës gjini... Lexoni më shumë