“Feminizëm”, fjala më e kërkuar për 2017 në fjalorin online “Merriam-Webster”

Foto:CNN  Viti 2017 njohu lëvizje revolucionare sikurse ishte dhe fushata online #MeToo, ndaj nuk surprizon fakti që fjala më e kërkuar në fjalorin online “Merriam webster” është fjala feminizëm. Burime nga stafi i fjalorit “Merriam-Webster” u shprehën se fjala “feminizëm” ishte fjala më e kërkuar në këtë fjalor online, duke... Lexoni më shumë

Vajza nga Kosova shpallet futbollistja më e mirë e vitit 2017 në Suedi

24251204_337804106687772_1419878713_o  Shoqata e Futbollit Suedez dhe gazeta e përditshme ''Sydsvenska Dagbladet'' kanë shpërndarë çmimet për futbollistët më të mirë për vitin 2017. Për kategorinë e vajzave futbolliste, çmimi ‘‘Topi i Diamantë‘‘ (Diamantbollen) iu aderua  vajzës me emrin Kosovare Asllani. Në një prononcim për mediat futbollistja shqiptare u shpreh si më... Lexoni më shumë

Kosovë; Seksizmi në librat shkollor: “Pavarësia ekonomike e gruas po i prish familjet”

Burimi: Google Images'' Pavarësia ekonomike e gruas bën që lidhja bashkëshortore të konsiderohet jo aq e domosdoshme, siç ka qenë dikur’’ thuhet tekstualisht në tekstin shkollor ‘’Edukata qytetare’’ për klasat e nënta në Kosovë. Teksti është pjesë e kapitullit "Familja’’ në këtë libër ku nxënësit edukohen rreth nocionit të familjes "bërthamë" dhe atij... Lexoni më shumë

Të rinjtë që po pasurojnë “Wikipedian” shqip me informacione mbi feminizmin dhe LGBTI

1505507_471255606319549_1365263972_nFoto: Wikimedia Wikipedia ose e ashtuquajtur ”enciklopedia e hapur’’ është një platformë e aksesueshme nga të gjithë ku çdokush mund të bëhet autor dhe të kontribuojë me informacione të sakta dhe objektive për tematika të ndryshme. Gjatë shfletimit online shihet se në gjuhën shqipe informacioni rreth biografive të vajzave/grave si edhe komunitetit... Lexoni më shumë