“Le Iene” në Bulqizë: Skamja dhe puna e të miturve në qytetin që shet 42 milion dollarë krom në vit

femije-bulqizeEmisioni investigativ “Le Iene” publikoi dje një reportazh mbi punën e të miturve në qytetin e Bulqizës. Emisioni fillimisht tregon skamjen ekonomike të familjeve të Bulqizës, qytetit që eksporton çdo vit 120.000 ton krom me një vlerë prej 43 milion dollarësh. Gazetarja Alice Martinelli sjell një ditë nga jeta e... Lexoni më shumë

Ndërhyrja kirurgjikale tek fëmijët interseks mund të shkaktojë dëm të përjetshëm në shëndet

Burimi: Pink News  Sipas një raporti ndërhyrjet e panevojshme mbi fëmijët interseks mund të shkaktojnë dëme të pariparueshme tek ta. Raporti vjen nga Human rights Watch dhe interACT ku nxirret në pah se doktorët vazhdojnë të performojnë ndërhyrje të panevojshme tek fëmijët interseks. I titulluar ‘’Unë dua të jem siç natyra më... Lexoni më shumë