Masat kundër emigrantëve në SHBA, fëmijët mbahen në kafaze të ndarë nga prindërit

1403120782000-phxdc5-6fse5sangjbm29vhjh3-originalRreth 2000 fëmijë emigrantësh në SHBA mbahen në kampe në formën e kafazeve për javë të tëra apo për muaj. Ata janë fëmijët e familjeve të emigrantëve që ndalohen nga patrullat amerikane, prindërit e të cilëve ndiqen penalisht për shkelje të paligjshme të kufirit. “Nëse kaloni kufirin në mënyrë të paligjshme, do... Lexoni më shumë

Raporti i “Save the Children”, Shqipëria vendi me më shumë fëmijëri të humbura në rajon

bhjnmNë Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, organizata “Save the Children” publikoi raportin global “Fundi i Fëmijërisë”. Raporti tregon një përkeqësim të jetesës së fëmijëve në vendin tonë. Shqipëria renditet në vendin e 77 nga 175, duke zbritur me 6 vende krahasuar me 2017 për shkak të normës së lartë të vdekshmërisë... Lexoni më shumë

66 % e fëmijëve me aftësi të kufizuara nuk marrin shërbimet nga arsimi, shëndetësia dhe shërbimet sociale

disabled childre n55% e prindërve me aftësi të kufizuara pohojnë se e kanë shumë të vështirë të përballojnë shpenzimet për marrjen e shërbimeve shoqërore dhe shëndetësore që u duhen fëmijëve të tyre, tregon një studim i kryer nga tre organizata jo qeveritare. Organizatat Save The Children, World Vision dhe Fondacioni për të Drejtat... Lexoni më shumë

“Më besoni, sindroma down ka shumë potencial për një jetë të pavarur dhe gjithëpërfshirëse”

Emanuela Zaimi, drejtuese e organizatës "Down Syndrome Albania" tregon në një intervistë për Historia Ime, vështirësitë që hasin personat me sindromën down në fushën e arsimit dhe punësimit. Ajo më tej tregon se si në organizatën dhe biznesin social që drejton, janë punësuar dy persona me sindromën down, duke vënë... Lexoni më shumë