Prezantohet drafti i parë i projektligjit për strehimin; Kriteret për përzgjedhjen e familjeve përfituese

Banesat-sociale-kualifikohen-220-dosje-per-miratimMinistria e Zhvillimit Urban ka paraqitur draftin paraprak për ligjin për strehimin. Ligji i ri do të ketë 6 programe strehimi, duke ofruar më shumë mbështetje për kategori të caktuara që nuk përfshiheshin në programet e mëparshme. Krahas programit të banesave sociale me qira dhe shpërndarjes së banesave me kosto... Lexoni më shumë

Ndryshimet në formularin e ndihmës ekonomike

IMG_9100Këshilli i Ministrave ka vendosur që personat me ndihmë ekonomike në Tiranë, Durrës dhe Elbasan duhet të plotësojnë një formular të ri për të përfituar pagesat. Formulari i verifikimit të situatës social-ekonomike, duhet të plotësohet fillimisht nga familjet që futen për herë të parë në skemën e ndihmës ekononomike, ndërsa... Lexoni më shumë

Studim/ Martesat nën moshë në Shqipëri

martesa e hershmeObservatori për të Drejtat e Fëmijëve, ka ndërmarrë një nismë për “Parandalimin e martesave të hershme në Shqipëri”. Iniciativa evidenton situatën aktuale dhe thekson domosdoshmërinë për ndërhyrje. Në kudër të projektit është bërë një studim i situatave specifike rreth grave që kanë përjetuar martesën nën moshë në komunitetin Rom në... Lexoni më shumë