Kosovë; Seksizmi në librat shkollor: “Pavarësia ekonomike e gruas po i prish familjet”

Burimi: Google Images'' Pavarësia ekonomike e gruas bën që lidhja bashkëshortore të konsiderohet jo aq e domosdoshme, siç ka qenë dikur’’ thuhet tekstualisht në tekstin shkollor ‘’Edukata qytetare’’ për klasat e nënta në Kosovë. Teksti është pjesë e kapitullit "Familja’’ në këtë libër ku nxënësit edukohen rreth nocionit të familjes "bërthamë" dhe atij... Lexoni më shumë

“Djepi i engjëjve”, strehëza që ka mirëpritur 700 foshnja të braktisura

Foto Ilustruese“Djepi i engjëjve” është shtëpiza pranë maternitetit Mbretëresha Geraldinë, që strehon foshnjat e braktisura nga nëna pas lindjes. E themeluar që prej vitit 1995, është bërë strehë për 700 foshnja të braktisura. Gazeta Shëndet+ shkruan se vetëm gjatë vitit 2016 në këtë qendër janë braktisur 21 foshnja, ndërkohë që nga... Lexoni më shumë

Dhuna në familje, shoqëria civile: Bashkëshortët dhunues të përjashtohen nga banesat

dhuna-ne-familje-640x360-1Pas ngjarjeve të fundit ku gratë kanë qenë viktima të dhunës nga bashkëshorti, janë rikthyer debatet mbi ligjin “Për masat ndaj dhunës në familje”. Aktorë të shoqërisë civile që punojnë në terren me viktimat e dhunës në familje, kërkojnë të rishikohet ky ligj e konkretisht dispozitat për bashkëshortin dhunues, të përcaktuara... Lexoni më shumë