Skandali i “Librit të Dijes” dhe mungesa e dijes sonë mbi edukimin seksual

21688411_1746758398958921_1692691779494929498_oDy ditë më parë emisioni investigativ “Stop” denoncoi faktin se fëmijëve të klasës së tretë në shkollën “Kongresi i Manastirit” në Tiranë u ishte rekomanduar të blinin një tekst të quajtur “Libri i Dijes”. Është për tu shqetësuar fakti se në mënyrë të përsëritur mësuesit shkelin rregullat duke i kërkuar... Lexoni më shumë

Konferenca Ndërkombëtare në Beograd kundër Krimeve dhe Gjuhës së Urrejtjes

Foto: Twitter  Në kuadër të javës kundër homofobisë dhe para se të zhvillohej Parada e Krenarisë, në Beograd u mbajt një Konferencë Ndërkombëtare me tematikë Gjuha dhe Krimet e Urrejtjes. Konferenca kishte në qendër të diskutimeve përmirësimin në implementimin e legjislacionit lidhur me krimet e urrejtjes si edhe gjuhës së urrejtjes. Këto... Lexoni më shumë

Kompjuterët mund të hamendësojnë rreth seksualitetit tënd nga një foto e vetme

  Avancimet në inteligjencën artificial i kanë kthyer makineritë në të afta për të gjetur seksualitetin e një personi vetëm duke u nisur nga pamja e fytyrës. Kërkimi shkencor pranë Universitetit të Standford ka arritur në konkluzionin se fytyrat njerëzore kanë ndryshime të vogla që dëftojnë seksualitetin, koeficientin e inteligjencës... Lexoni më shumë