Coming out

teenagers2Ka ditë që po mendoj të bëj coming out, pra të shpall hapur që jam lezbike. Dhe po e mendoja seriozisht, aq seriozisht sa po imagjinoja edhe reagimet e familjarëve, miqve. Ashtu ndenjur në dhomën time, shoh veten tek i afrohem mamit e cila është duke ndjekur një telenovelë turke.... Lexoni më shumë

Unë jam Ti

SUICIDE(dedikuar djalit të vetëvrarë) Unë, ai, ti, ne të gjithë po vritemi përditë. Vritemi përditë ku më shumë e ku më pak. Na vrasin të gjithë, na vret familja, miqtë, shoqëria. Na vret maska që vendosim në mëngjes dhe e heqim në mbrëmje. Gjithçka është vrastare për ne. Dhe pasi... Lexoni më shumë

Të përballesh me veten

Sapo hyn në adoleshencë nis dhe procesi i formimit karakterial dhe seksual. Në këtë periudhë  nisin dhe pëlqimet, ngacmimet e para. Adoleshenca është faza ku individi kupton dhe orientimin e tij seksual. Të jesh gej, lezbike, biseksual apo transeksual është një sfidë, e veçanërisht në Shqipëri. Pyetja e parë që... Lexoni më shumë

Letër trupit tim…

lettertomybodyPas vitesh të tëra urrejtje për veten, kjo grua trangjinore i dedikon një letër dashurie trupit të saj. Sabel Samone-Loreca, një e infektuar me virusin HIV dhe njëkohësisht një grua me ngjyrë transgjinore, i dedikon një letër trupit të saj.  Më poshtë gjendet në formën e skriptit letra e transgjinores Sabel-Samone Loreca,... Lexoni më shumë

T’I SHKRUASH LETËR DIKUJT QË NUK E NJEH…

loveNga blogu https://mtn150.wordpress.com/2016/07/25/ti-shkruash-leter-dikujt-qe-nuk-e-njeh/ Nuk jemi takuar asnjëherë. Jetojmë në dy kontinente të ndryshme. Kurrë nuk kemi folur. Ama, je i imi, pra rraca ime. Sa rëndë tingëllonka… rraca. Je shqiptarë si edhe unë. Flet shqip sikurse dhe unë. Kemi ecur bashkarisht rrugët e Tiranës, kryeqytetit tonë. Jemi kredhur të dy njëlloj... Lexoni më shumë