Po na vrasin o vajza!

vlcsnap-2018-01-21-15h18m25s173*Nga Marsida Simo E diela u përgjak si të ishte një ditë e zakonshme e shekullit të kaluar. As në këtë ditë të bekuar, krimi nuk e bëri pushim. Krime të tilla nga injoranca nuk po ndalojnë, por po shtohen si qelizat kancerogjene, bëhen rrugëzgjidhje për disa individë apo pëlqehen... Lexoni më shumë

“Ajo përballë asaj “

silhouette-of-sad-woman-smoking-outside-night-club-bad-habits-depression_ryeohobrl_thumbnail-full01Foto Ilustruese *Nga Pranvera Berati Ajo paragjykohet, gjykohet, shkelet, përulet, dashurohet, urrehet, goditet, por përsëri është e aftë të dashurojë të falë, të sakrifikojë, të harrojë dhe të japë pa kërkuar asgjë në këmbim. E pra kjo është “ajo “ që ju apo ne e quajmë grua të pacipë.  Νe... Lexoni më shumë

Studentja letër Kryeministrit: “Një bijë e Shqipërisë po ju lutet, shpëtojeni Valbonën nga shkatërrimi”

14570283_1183757408329093_8832873256803731034_nEdona Haklaj, studente e gazetarisë i është drejtuar me një letër të hapur Kryeministit Edi Rama. "Mos ma prek Valbonën", ka vendosur ta quajë thirrjen e saj. Studentja tropojane i drejtohet Kryeministrit një ditë pas vendimit të Gjykatës Adminirstrative të Tiranës që shuajti shpresat e banorëve dhe aktivistëve për anulimin... Lexoni më shumë

“Fajtor pa faj”

received_1795811457113352Pranvera Berati, pjesëmarrëse në shkollën verore “Multimedia dhe Aktivizmi 2017”, sjell për Historia Ime, një shkrim mbi fenomenin e vetëvrasjes shoqëruar me një seri fotosh. A luftohet me vetveten? Po nëse luftojmë a quhemi fajtorë pa faj? Jeta është oazi që të ofron suksesin, dështimin, lotin e gëzimit dhe të... Lexoni më shumë