Jam Burrë, jam Feminist

o-FEMINISM-IN-2014-facebook*Nga Andi Bregu Më kujtohen shumë mirë kohët e adoleshencës në shkollën time 8 vjeçare, gjithmon ka qenë përballje e fortë mes shokësh se kush kishte aftësi të mira fizike dhe ndër të tjera mezi pritesh ora e fiskulturës, jo si orë e Edukimit Fizik, por më tepër për të... Lexoni më shumë

A është progres ngrënia e çamçakëzit?

maxresdefaultNga Sofia Limani Replikë nga autorja ndaj artikullit të mëposhtëm:  http://www.postbllok.com/a-eshte-progresiv-diversiteti-seksual/ Përtypja e çamçakëzit nuk është as progres, as trend i modernitetit. Ata shqiptarë si unë, që e konsiderojnë këtë akt si të neveritshëm dhe jonormal, s’janë as regresivë, as “jo-modernë”, pavarësisht faktit që media dhe makineria kapitaliste e perëndimit pa... Lexoni më shumë

Sapo Trump u betua, në faqen e Shtëpisë së Bardhë u zhduk çdo referencë për “ngrohjen globale”

Obama-NgrohjaGlobaleRreth orës 11:59 në bregun lindor të SHBA (ose përafërsisht orës 18.00 në Shqipëri) faqja zyrtare e Shtëpisë së Bardhë kishte një informacion të zgjeruar mbi rrezikun e ndryshimit klimaterik dhe hapat që qeveria amerikane ka ndërmarrë për ta luftuar këtë rrezik. Ekzaktësisht në mesditë, në momentin më të parë... Lexoni më shumë

Delir dëbore në Tiranë

artan-fuga-700x525Shoh, çfarë nuk shoh! Të bëjnë atë që nuk ta pret mendja sytë. Dëbora ka rënë mbi lulishtet e bukura të Tiranës. Pamja që shfaqet atje ku mbi gjethet e mimozave, mpleksur me sythet që sapo kanë nisur të bëhen të verdhë, flokë bore. Një mrekulli kombinimi i së verdhës,... Lexoni më shumë

Komuniteti Rom dhe Egjiptian në Shqipëri – 25 vite mes injorimit, dëbimeve dhe mjerimit

komuniteti-romNga Brejdon Xhavara Qeveria dhe Bashkitë shqiptare nuk i kanë parë asnjëherë komunitetet Rome dhe Egjiptiane si shtetas shqiptarë, por si ilegal, të huaj në Republikën e Shqipërisë. Duke mos pasur eksperiencën dhe praktikat ndërkombëtare, gjithmonë kanë vepruar në dëm të këtyre grupeve vulnerabël, ku të shumta kanë qenë dëbimet... Lexoni më shumë