“55 Shades of Gay”: Shfaqja e guximshme e dramaturgut Jeton Neziraj në Teatrin Kombëtar

22550124_10154757719427121_5961298618288666989_oPjesa teatrale ‘’55 shades of Gay’’ e dramaturgut kosovar Jeton Neziraj u vu dje në skenën e Teatrit Kombëtar për publikun shqiptar. “55 shades of Gay’’ vjen përmes formatit burlesk për të theksuar karakterin  grotesk të shfaqjes:  historia zhvillohet në provincën fiktive dhe konservatore të Tashanikut, ku dy djem gej... Lexoni më shumë

Kompjuterët mund të hamendësojnë rreth seksualitetit tënd nga një foto e vetme

  Avancimet në inteligjencën artificial i kanë kthyer makineritë në të afta për të gjetur seksualitetin e një personi vetëm duke u nisur nga pamja e fytyrës. Kërkimi shkencor pranë Universitetit të Standford ka arritur në konkluzionin se fytyrat njerëzore kanë ndryshime të vogla që dëftojnë seksualitetin, koeficientin e inteligjencës... Lexoni më shumë