Problemet e komunitetit Rom dhe Egjiptian – Konkursi “Fotografo për të drejtat e tua”

fimageAldo Maloku nga qyteti i Tiranës merr pjesë në konkursin “Fotografo për të Drejtat e tua” me disa fotografi që trajtojnë problematika të komunitetit Rom dhe Egjiptian në Shqipëri si diskriminimi, jetesa në kushte të vështira, emigrimi dhe dhuna në institucionet e mbyllura. “Mos kërko azil, protesto” mesazh të shkruara... Lexoni më shumë

Marrëveshja e liderëve të BE: Presionet e populiste arrijnë të mbyllin një derë për refugjatët

negoPas një takimi maratonë në Bruksel, liderët Evropian pohojnë arritjen e një marrëveshje mbi më menaxhimin e krizës së refugjatëve. Megjithëse numri i emigrantëve raportohet të ketë rënë me 90% që nga viti 2015, pasojat e krizës kanë nxitur një krizë politike duke krijuar kampe të kundërta midis shteteve të... Lexoni më shumë

Fabrikat e Papunësisë – Konkursi “Fotografo për të drejtat e tua”

IMG_1094Oriada Dajko nga qyteti i Tiranës merr pjesë në konkursin “Fotografo për të drejtat e tua” me një fotografi të titulluar “Fabrikat e Papunësisë”. Përshkrimi i fotografisë: Larg rrezatimit të qendrës së Tiranës gjenden fabrikat-rënojë që duket sikur krijojnë një qytet-fantazmë brenda kryeqytetit. Zbrazëtia, deformimi, neglizhenca ndaj tyre përkon me... Lexoni më shumë

“Portali i Studentit” – Dështimi i sistemit miliona eurosh sjell panik dhe parregullsi në Fakultete

IMG_3331Portali i Studentit është sistemi i menaxhimit informatik në Universitetin e Tiranës. Ky sistem duhet të ofronte për studentët një sërë shërbimesh online si regjistrimi në provime, publikimi i notave, regjistrimi për provimet e mbartura apo ato për përmirësim, llogaritja e mesatares dhe e krediteve. Që prej korrikut të vitit... Lexoni më shumë

Tepria Pamjaftueshme – Konkursi “Fotografo për të drejtat e tua”

tepriapamjaftueshmeriseEdiziano Gjini nga qyteti i Tiranës merr pjesë në konkursin “Fotografo për të drejtat e tua” me një fotografi që flet për iniciativat humanitare në shoqërinë tonë. Përshkrimi i Fotografisë:  Shpërndarja tek individët në nevojë e atyre gjërave që për dikë tjetër janë të tepërta është një iniciativë pozitive por nuk duhet menduar si e mjaftueshme.  Ajo që duhet të kuptojmë është që asnjëherë nuk do... Lexoni më shumë

Masat kundër emigrantëve në SHBA, fëmijët mbahen në kafaze të ndarë nga prindërit

1403120782000-phxdc5-6fse5sangjbm29vhjh3-originalRreth 2000 fëmijë emigrantësh në SHBA mbahen në kampe në formën e kafazeve për javë të tëra apo për muaj. Ata janë fëmijët e familjeve të emigrantëve që ndalohen nga patrullat amerikane, prindërit e të cilëve ndiqen penalisht për shkelje të paligjshme të kufirit. “Nëse kaloni kufirin në mënyrë të paligjshme, do... Lexoni më shumë