Forumi për të drejtat LGBT në Kuvend, mesazhe të forta për barazinë dhe ndaljen e gjuhës së urrejtjes

IMG_1709Kuvendi i Shqipërisë priti sot për herë të parë Forumin e Shoqërisë Civile për Personat LGBTI. Ky forum organizohet nga Open Mind Spectrum Albania në kuadër të programit te përbashkët të Këshillit të Europës dhe Bashkimit Evropian “Struktura Horizontale për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë“. Përfaqësues të trupave diplomatike, Këshillit të... Lexoni më shumë

Praktikë pranverore pranë Historia Ime – Multimedia Intern

historia.imePozicioni: Praktikant/e (Intern) Vendndodhja: Tiranë Kohëzgjatja: 3 – 6 muaj (Data e fillimit 1 Maj 2018) Afati i fundit i aplikimit: 20 Prill 2018 Historia Ime, portali i parë informativ në Shqipëri i dedikuar për të drejtat e njeriut është në kërkim të një interni për produksionet audio-vizuale. Përshkrimi i praktikës: Në bashkëpunim... Lexoni më shumë

Fushata e elektrifikimit në komunizëm dhe ajo e “kanabizimit” sot, bashkë në një vepër arti

IMG_1701Një “street artist” me pseudonimin “Diversanti” ka realizuar në Tiranë veprën “Weed Nation”(Kanabizimi). Kjo murale sjell paralele mes fushatës së elektrifikimit gjatë regjimit komunist dhe asaj që autori e quan fushata e kanabizimit të Shqipërisë në vitin 2018. Weed Nation - Kanabizimi/ Video: Historia Ime https://www.youtube.com/watch?v=RgF73AQi9oI Përshkrimi i plotë i... Lexoni më shumë

Parulla në Tiranë: “Ju s’keni mjaftueshëm pranga për të gjithë ne”

parrulla“Ju s’keni mjaftueshëm pranga për të gjithë ne”, “Solidaritet me Kukësin”, “Poshtë shteti policor”, “Demokracia ndodhet në rrugë”, “Kur dhuna bëhet ligj, liria është afër”, janë disa nga parullat e shkruara në muret e Tiranës nga aktivistët e Organizatës Politike një ditë më parë. Në njoftimin që shoqëron këto fotografi thuhet... Lexoni më shumë

Protestuesit bllokojnë rrugën, “Myslym Shyri”: “5 euro për të kaluar”

protesta-1-1Qytetarë të shumtë janë mbledhur sërish sot përpara Drejtorisë së Policisë së Tiranës për të kërkuar lirimin e 23 protestuesve të arrestuar, pasi tubimit paraditen e së shtunë në Rrugën e Kombit kundër vendosjes së tarifave 5-22 euro për çdo automjet që kalon. Qytetarët bllokuan rrugën duke ironizuar vendimin e qeverisë pasi kërkonin që... Lexoni më shumë

“Boll i zhvatët studentët”

29749338_1625473720823939_1675408796929617324_oLëvizja Për Universitetin ka ndërmarrë aksionin e radhës në Fakultetin e Shkencave të Natyrës. Aktivistët kanë shpalosur nga dritaret e këtij universiteti një banderolë ku shkruhej “Boll i zhvatët studentët” dhe një shenjë ndaluese mbi fjalët “Mr. 700€”. Aksioni ka për qëllim të denoncojë tarifat e larta të studimit, fenomenin... Lexoni më shumë

Historia Ime “skanon” debatin për takimet ndërgjegjësuese të LGBT në shkolla

featureGjatë muajve Tetor 2017 – Shkurt 2018 Aleanca Kundër Diskriminimit LGBT zhvilloi disa takime ndërgjegjësuese me nxënësit e klasave të XI dhe XII në disa gjimnaze të Tiranës. Rreth një muaj më vonë në media u shpërndanë fotografitë e takimeve të publikuara në “Facebook” nga aktivistja Xheni Karaj. Kjo solli një vërshim... Lexoni më shumë