“Nata e parë në pushtet”

tirana*Nga Kristi Pinderi Kur dita e zgjedhjeve po afronte në verën e vitit 2009 nisa të dëgjoj për herë të parë në mbledhjet e G99 të flitej për zëvendësimet në administratë. Në rastin më realist partia do të zgjidhte një deputet. Në një skenar më të mirë do të zgjidhte... Lexoni më shumë

Bulqizë: Banorët e tre fshatrave në protestë kundër projektit privat për shfrytëzimin e pyjeve

bulqizeBanorët e tri fshatrave në Fushë – Bulqizë protestuan sot kundër prerjes së pyjeve në zonat ku banojnë. Të mbledhur përpara bashkisë së qytetit ata kërkuan ndalimin e koncensionit për shfrytëzimin e masivit pyjor “Sheshe Bulqizë”. Ata e kundërshojnë  prej 3 vitesh këtë me pretendimin se kjo është e vetmja... Lexoni më shumë

“Vrasja nuk është zgjidhje”, protestë kundër zhdukjes së kafshëve të rrugës

IMG_2665Aktivistë për mbrojtjen e kafshëve protestuan sot përpara Bashkisë së Tiranës. Nën thirrjet “vrasja nuk është zgjidhje”, ata i kërkuan institucioneve të ndalojnë zhdukjen e qenve endacakë. Protesta vjen pas investigimit të publikuar në media, ku punonjës të Bashkisë Tiranë shfaqen duke depozituar kufomat e kafshëve të vdekura nga klinika... Lexoni më shumë

Veliaj: “ Shpenzojmë 50 euro për një qen rruge”, por në klinikë kafshët vriten dhe hidhen në Sharrë

fimg“Ne vetëm një ditë, menaxhimi i vetëm një qeni rruge na kushton 50 euro”, tha dy ditë më parë kryetari i bashkisë së Tiranës Erion Veliaj në emisionin “5 Pyetje nga Babaramo”.  “Kostoja e sterilizimit, vaksinimit dhe mbajtjes tre ditë në spitalin e kafshëve”, u korrigjua më pas Veliaj duke shtuar se... Lexoni më shumë

Aktivisti Turk Murat Celikkan për Historia Ime: “Ajo që ju bëni në Shqipëri, ndikon tek puna jonë në Turqi”

murat celikkanFoto: Aktivisti Murat Celikkan me çmimin “Mbrojtësi i të Drejtave Civile 2018”, Stokholm Suedi Gazetari dhe aktivisti turk, Murat Celikkan mori ditën e enjte çmimin “Mbrojtësi i të Drejtave Civile 2018”. Ceremonia u zhvillua në Stokholm (Suedi), si pjesë e “Defenders Days” një prej konferencave më të mëdha botërore, e... Lexoni më shumë