Numri historik i kandidatëve LGBTQ fitojnë zgjedhjet para-zgjedhore në 2018

Christine Hallquist mund të bëhet guvernatorja e parë transgjinore, një prej disa kandidatëve që do të thyejnë këtë barrierë në ciklin zgjedhor. Në vitin 2018 kanë kandiduar një numër rekord i lezbike, gejve, biseksualëve, transgjinorëve apo queer - dhe një numër i paparë ndonjëherë fituan zgjedhjet para-zgjedhore, sipas një raporti... Lexoni më shumë

Komuniteti rom, LGBTI dhe Egjiptian sjellin ekspozitën e përbashkët fotografike “Jam NE”

photo_2018-10-12_21-35-03Foto: Dea Nini Një ekspozitë fotografike u hap këtë javë me fokus copëza nga përditshmëria e grupeve të margjinalizuara në Shqipëri si komuniteti LGBTI+, komuniteti Rom e Egjiptian. Ekspozita nën titullin “Jam NE” solli risinë e metodologjisë “Foto-Zë”, ku autorët e fotove në këtë ekspozitë janë në të njëjtën kohë... Lexoni më shumë

Fitore ligjore për njerëzit trans – Organizata europiane e të drejtave të njeriut kritikon sterilizimin e detyruar në Republikën Çeke

1200px-Flag_of_the_Czech_Republic.svgRepublika Çeke shkel të drejtat njerëzore të njerëzve transgjinorë, siç garantohet nga Statuti Social Europian. Për këtë çështje u mor një vendim që u bë publik të hënën e kaluar. Çështja ishte ngritur Transgender Europe dhe ILGA-Europe në vitin 2015, në bashkëpunim me aktivistët vendorë duke përdorur mekanizmin e ankesave... Lexoni më shumë