“Më besoni, sindroma down ka shumë potencial për një jetë të pavarur dhe gjithëpërfshirëse”

Emanuela Zaimi, drejtuese e organizatës "Down Syndrome Albania" tregon në një intervistë për Historia Ime, vështirësitë që hasin personat me sindromën down në fushën e arsimit dhe punësimit. Ajo më tej tregon se si në organizatën dhe biznesin social që drejton, janë punësuar dy persona me sindromën down, duke vënë... Lexoni më shumë

Sondazhet në Çeki tregojnë mbështetjen e lartë për martesat brenda së njëjtës gjini

17940448_YqB2lFoto: MICHAL CIZEK/AFP/Getty Images Rreth 16 shtete në Evropën Perëndimore dhe atë veriore kanë miratuar legjislacionin për martesat brenda së njëjtës gjini, por progresi duket se është më i avashtë në Evropën qendrore dhe lindore , ku sondazhet tregojnë se një shumicë e konsiderueshme individësh e kundërshtojnë reformën, duke sjellur... Lexoni më shumë

Personave LGBT në Bosnje-Hercegovinë iu mohohet liria e tubimit

Freedom-of-AssemblyFoto: CRD Organizata ndërkombëtare “Civil Rights Defenders” e dënon diskriminimin sistematik të personave gej, lezbike, biseksualë dhe transgjinorë (LGBT) të cilëve iu mohohet e drejta për lirinë e shprehjes dhe të tubimit në Bosnje-Hercegovinë. CRD kërkon prej autoriteteve dhe isntitucioneve publike në vend që të respektojnë të drejtat e këtij... Lexoni më shumë

Organizatat për të drejtat e njeriut shprehin vërejtje për situatën e pasqyruar në Progres Raportin e KE

EU-890x395Komisioni Evropian publikoi dje progres raportin për Shqipërinë. Në raport evidentohet progresi i arritur dhe rekomandohen hapja e negociatave të anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Raporti i kushton një hapësirë të gjerë situatës së të drejtave të njeriut në Shqipëri e cila bën  pjesë në  pesë prioritetet kyç për anëtarësimin e... Lexoni më shumë