Fotoreportazh: Europarada e Krenarisë, një shembull i tolerancës dhe qytetarisë

DSC07984

Foto nga: Ivana Dervishi

Parada e Krenarisë në Stokholm zhvillohet prej 20 vitesh tashmë, dhe është një nga eventet më të mëdha vjetore në Stokholm. Këtë vit pati 60.000 pjesëmarrës dhe rreth 600.000 spektatorë. Gjatë kësaj parade krijohet një atmosferë magjike ku të tërë, anëtarë të komunitetit LGBTQI, aleatë, prindër të fëmijëve gej dhe edhe ata që thjesht duan të argëtohen, festojnë së bashku dhe heqin mënjanë paragjykimet dhe frikërat e tyre.

Pastorët e Kishës Suedeze, Kristina Ljunggren dhe Johan Lundby tregojnë për gazetarët pikëpamjet e tyre për martesat LGBTI në Suedi. 3 gusht 2018. Foto: Ivana Dervishi/BIRN
Pastorët e Kishës Suedeze, Kristina Ljunggren dhe Johan Lundby tregojnë për gazetarët pikëpamjet e tyre për martesat LGBTI në Suedi. 3 gusht 2018. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

 

This slideshow requires JavaScript.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest