Fotoreportazh: Europarada e krenarisë, një shembull i tolerancës dhe qytetarisë

DSC07362-600x360

Foto nga: Ivana Dervishi

Parada e Krenarisë në Stokholm zhvillohet prej 20 vitesh tashmë, dhe është një nga eventet më të mëdha vjetore në Stokholm. Këtë vit pati 60.000 pjesëmarrës dhe rreth 600.000 spektatorë. Gjatë kësaj parade krijohet një atmosferë magjike ku të tërë, anëtarë të komunitetit LGBTQI, aleatë, prindër të fëmijëve gej dhe edhe ata që thjesht duan të argëtohen, festojnë së bashku dhe heqin mënjanë paragjykimet dhe frikërat e tyre.

This slideshow requires JavaScript.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest