Rritje masive e të pastrehëve në Evropë, veçanërisht midis grave, fëmijëve dhe grave / burrave me prejardhje emigrantësh

[Bruksel, 26 mars 2018] Raporti i Tretë i vitit 2018 mbi Përjashtimin e Pastrehimit në Evropë, prodhuar nga FEANTSA (Rrjeti Evropian i të pastrehëve)dhe Fondacioni Abbé Pierre në Francë, zbulon se të pastrehët kanë pësuar një rritje në Evropë me 150% në Gjermani, 145% në Irlandë dhe gati 100% në Belgjikë.

Gra, fëmijë dhe gra/burra me prejardhje emigrantësh janë veçanërisht të prekshëm nga përjashtimi i strehimit dhe të mbeten të pastrehë. Ndërsa shumica e të pastrehëve janë burra, përqindja e grave po rritet, veçanërisht në Suedi. Ndërsa familjet me të ardhura të ulëta / familjet më të varfëra gjithnjë e më shumë po përballen me humbjen e strehimit, ne mund të presim që të ketë edhe një përqindje më të lartë të grave në këtë kategori. Pastrehimi vret: rreth 14.000 vdekje kanë ndodhur në Francë midis  2012-2016 për shkak të jetesës në rrugë.

Raporti hedh poshtë mitin që mungesa e strehimit të mbarojë është një fantazi, dhe ka theksuar pesë faza në zhvillimin e një strategjie të integruar për reduktimin dhe çrrënjosjen e pastrehimit, duke përfshirë Housing First, një model që është përhapur në të gjithë Evropën. Në Finlandë, ku ky model është vendosur shumë fort, si pjesë e një strategjie të integruar holistike, pastrehimi ka rënë ndjeshëm midis viteve 2009-2016.

Raporti bën thirrje për çrrënjosjen e pastrehimit në Evropë deri në vitin 2030./A.A.

/womenlobby.org

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest