Video/ Praktika e videos në shkollën verore Multimedia dhe Aktivizmi 2017

21552596_10208294450879403_1018285592_n

13 të rinjtë pjesëmarrës të Shkollës Verore Multimedia dhe Aktivizmi 2017 realizuan një video në kuadër të praktikës së trajnimit “Të mësohemi me videon”. Gjatë trajnimit të rinjtë u njohën me teknikat dhe mjetet e ralizmit të videos dhe video-dokumentarit për qëllime aktivizmi nga regjisori Elton Baxhaku.

 

Sesioni i praktikës u finalizua me xhirmin dhe editimin e një video të shkurtër në qytetin e Pogradecit me temën “Të rinjtë dhe telefonat celularë”. Xhirmet, regjia, realizmi dhe monitimi i videos janë bërë nga pjesëmarrësit e shkollës verore.

 

13 të rinj nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia u trajnuan mbi përodrimin e videos, fotos, gazetarisë së shkruar dhe street art si formë të aktivizmit për të ngritur zërin e tyre rreth problemeve që hasim çdo ditë.
* Ky aktivitet u mbështet financiarisht nga Civil Rights Defenders

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest