Video shpjeguese: Projekt ligji i ri zhvlerëson jetën dhe shëndetin në dobi të kompanive të sigurimit

ligji

Ligji aktual “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit”, i jep të drejtë çdo personi të cilit i është shkaktuar një dëm nga përdorimi i mjeteve të transportit të kërkojë dëmshpërblim. Por vlerat e këtij dëmshpërblimi janë shumë më të ulëta krahasuar me vendet e rajonit.

Video më poshtë tregon se si projektligji i ri që pritet të miratohet do ta përkeqësoj më tej këtë situatë, duke ulur ndjeshëm dëmshpërblimet që kompanitë e sigurimit duhet të japin në raste dëmtimesh apo humbje të jetës:

* Kjo video është krijuar nga Qendra e Ligjit pranë fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë

/l.k./

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest