Fotogaleri: Paradat LGBT nëpër botë

Pride

 

Qershori njihet si muaji i paradave LGBTI, për shkak të një demonstrate të ndodhur në vitin 1969. Mëngjesin e 28 Qershorit 1969, policia e New Yorkut bastisi një lokal gej të njohur në fshatin Greenwich. Disa ditë mbas kësaj ngjarje komuniteti LGBT mbajti atë që njihet si demonstrata e parë e madhe për të drejtat e LGBT.

Flipboard sjell këtë fotogaleri nga paradat LGBT në vende të ndryshme të botës: 
large

Njerëzit festojnë në paradën vjetore të LGBTI në Cikago/ Foto: Kamil Krazczynski/AFP/Getty Images

large (1)

Pjesëmarrësit e paradës LGBT mblidhen dhe marshojnë në rrugët e Parisit/ Foto: Julien Mattia/ NurPhoto

large (2)

Turmat mbidhen në anë të rrugëve gjatë festimit të Paradës në Cikago/ Foto: G-JUnYam /AP Photo

large (3)

Punonjësit e T-Mobile marshonë për të drejta të barabarta për komunitetin LGBTIQ gjatë paradës në Seattle. / Foto: Ron Ëurzer/ AP Images

large (4)

Nje njeri ngre grushtin gjatë marshimit të paradës në San Francisko. / Foto: Josh Edelson/ AFP/ getty images

large (5)

Një polic pa uniformë godet anëtarin e një grupi aktivistësh për të drejtat LGBTI, teksa policia Turke nuk i lejon të vazhdojnë paradën Gej në Stamboll./ Foto: Bulent Kilic/ AFP

large (6)

Një grua mban tullumbacet teksa merr pjesë në Paradën e parë gej në Beersheba, Izrael. / Foto: Ariel Schailt

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest