Politikanët holandez kapen për dore si reagim ndaj sulmit homofobik

C8gy_t6WsAE3img-min_640x345_acf_cropped

Politikanët holandez heteroseksual kanë reaguar duke kapur duart me njeri-tjetrin, pas një sulmi homofobik ndaj një çifti gej në Holandë.

Pak ditë më parë një çift adoleshentësh gej, u sulmuan nga disa huliganë ndërsa ktheheshin në shtëpi duke mbajtur duart e njeri-tjetrit në qytetin holandez Arnhem. Sulmuesit shpërndanë mesazhe homofobike dhe dhunuan rëndë dy adoleshentët.

Pas këtij incidenti, politikanët vendas janë solidarizuar në rrjete sociale duke mbajtur duart  me njeri – tjetrin në publik.  Edhe stafi holandez në Kombet e Bashkuara në Nju Jork iu bashkuan protestës kundër homofobisë. /m.g/

hands2

hands

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest