Autoritetet e Hong Kongut vazhdojnë terapinë e ‘kurës gej’ për të rinjtë LGBT

gaycuresocial

Autoritetet në Hong Kong ende po rekomandojnë të ashtuquajturën terapi ‘të kurës gej’ për të rinjtë në nevojë, kanë pohuar organizatat e qytetit.

Koalicioni i Grave të Hong Kongut dhe Her Fund thonë se punonjësit socialë vazhdojnë të ofrojnë terapi konvertimi për të rinjtë për të cilët thonë se po luftojnë me seksualitetin e tyre.

Qeveria e Hong Kong-ut nuk pranoi ta ndalonte praktikën në vitin 2010, pavarësisht se aktivistët kanë paraqitur dëshmi të shumta tek Këshilli Legjislativ se praktika mund të shkaktojë dëme serioze tek individët.

Avokuesit e terapisë, abstenojnë nga marrëdhëniet e të njëjtit seks dhe bëjnë dush të ftohtë në përpjekje për ta ndaluar veten që të kenë dëshira homoseksuale.

Praktika e dënuar gjerësisht përfshin edhe goditje elektrike ndaj pacientëve.

Yeo Wai-wai, një zëdhënëse e Koalicionit të Grave të Hong Kongut, tha se adoleshentët me të cilët ajo punon i kanë thënë se punonjësit socialë i kishin rekomanduar terapinë.

“Kjo praktikë është e dëmshme për veten, sepse terapistët pretendojnë se individi nuk është mjaftueshëm i mirë duke mos qenë heteroseksual,” tha ajo.

“Kjo do të dëmtojë imazhin e tyre për veten. Ata do të ndjehen si humbësa dhe mund të kenë mendime vetëvrasjeje.”

Casey Kwok Ka-chai, nga Her Fund, një organizatë bamirëse që mbështet viktimat e dhunës në familje dhe ndeshet edhe me pakicat seksuale, tha se edhe asaj i është bërë e ditur që punonjësit socialë i referojnë adoleshentët tek terapistët e konvertimit.

“Ata nuk kanë njohuri të mjaftueshme dhe ndjeshmëri të mjaftueshme ndaj këtyre pakicave seksuale,” tha ajo.

“Në se këta njerëz kërkojnë shërbime këshillimi dhe ju i referoni ata në terapi konvertimi, ju nuk po i ndihmoni ata; ju po i lëndoni.

Ju po i thoni atyre se kanë një problem, por orientimi seksual nuk është problematik. Ai është një gjë e natyrshme.”

Znj. Kwok tha se praktika po “vendos edhe një shtresë tjetër presioni” për njerëzit LGBT në nevojë.

Nuk ka asnjë dëshmi që ‘terapia’ mund të ndryshojë seksualitetin e një personi dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se orientimi seksual nuk duhet të trajtohet si çrregullim.

Shoqata Mjekësore Britanike e ka dënuar terapinë ‘e kurës gej’ si të dëmshme në vitin 2010.

Ndërkohë Mike Pence, Zëvendës President i zgjedhur, e ka mbrojtur më parë terapinë, edhe pse e ka mohuar që ka mbajtur këtë qëndrim.

Duke refuzuar të thotë nëse terapia e konvertimit është në politikat e qytetit, një zëdhënëse tha për South China Morning Post se ata: “respektojnë veçantitë e secilit dhe çdo individi pavarësisht racës së tij / saj, gjinisë, moshës, orientimit seksual”.

Autoritetet e Hong Kong-ut, kur ju bë presion mbi çështjen, kanë pohuar se ata mbrojnë “perspektiva të shumta”, kur punonjësit socialë marrin vendime kur kujdesen për të rinjtë./A.A.

/pinknews.co.uk

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest