Gjykata Italiane lejon çiftin e lezbikeve të adoptojnë fëmijët e njëra-tjetrës

ITALY-LGBT-PRIDE-PARADE

Me një vendim historik, një gjykatë italiane ka aprovuar kërkesën e një çifti lezbikesh për të adoptuar fëmijët e njëra-tjetrës në bazë të legjislacionit që thotë se e drejta e fëmijës për “dashuri të vazhdueshme”, është kyç në dhënien e kërkesave të birësimit. Vendimi vjen vetëm një javë pasi Senati miratoi një ligj që i autorizuar bashkime civile të të njëjtit seks, por u largua nga një dispozitë që i jep të drejtë birësimi çifteve në bashkime të tilla. Partisë Demokratike në pushtet ju desh të hiqte dispozitën për të lejuar ligjin të kalonte, por tani po përgatit një ligj të veçantë i cili do tu japë beqarëve dhe të pamartuarëve, si dhe çifteve të të njëjtit seks të njëjtat të drejta birësimi si çiftet e martuara.
Çështja u ngrit pasi këtë javë, kur Nichi Vendola, një politikan i majtë dhe më i famshmi i vendit pasi është gej, zbuloi se ai dhe partneri i tij kanadez kishin një djalë me një nënë surrogato në Kaliforni, duke nxitur kritika nga e djathta. Ndërsa Vendola do të jetë në gjendje të adoptojë ligjërisht djalin e tij në Shtetet e Bashkuara, sipas legjislacionit aktual italian, vetëm partneri i tij kanadez – babai biologjik i fëmijës – do të njihet si prind në Itali./A.A.

/nytlive.nytimes.com

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest