Sërish protestë përpara Bashkisë; Tregtarët kundërshtojnë rritjen e taksës për hapësirën publike

protestaa_2

Një tjetër tubim është zhvilluar sot përpara Bashkisë së Tiranës. Tregtarë, pronarë biznesesh të vogla dhe përfaqësues të shoqërisë civile, kanë protestuar kundër rritjes së taksave për shfrytëzimin e hapësirave publike.

Sipas tyre, vendimi për rritjen e taksave, i marrë në 30 dhjetor 2015 është i padrejtë dhe antiligjor. Tregtarët e konsiderojnë si “gjobë” dhe jo taksë, sepse sipas tyrë është e padrejtë që të paguajnë një taksë të 10- fishuar që është ndryshuar pa dijeninë e tyre.

Shumë biznesmenë mbyllën lokalet, dyqanet e bizneset e tjera në shënjë proteste duke iu bashkuar tubimit përpara Bashkisë së Tiranës.

Përveç protestës, Nisma #Thurje në konsultim me përfaqësues të bizneseve të vogla, të mesme e të mëdha, i ka dërguar dje Këshillit Bashkiak një letër ku kërkohet pezullimi i mbledhjes së taksës për zënien e hapësirës publike për muajt Janar dhe Shkurt dhe anullimi i ligjit “Për sistemin e taksave dhe tarifave vendore”.

/l.k./

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest